15 Yaş Öncesi Cinsel İlişkiye 14 Yıl,15 Yaş Sonrasına 6 Ay

15 Yaş Öncesi Cinsel İlişkiye 14 Yıl,15 Yaş Sonrasına 6 Ay

Adalet böyle tecelli etti.

15 YAŞ ÖNCESİ CİNSEL İLİŞKİYE 14 YIL, 15 YAŞ SONRASINA 6 AY HAPİS
 
Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK

ZONGULDAK'ta, 5 yıl önce 14 yaşındaki Ş.G. ile cinsel ilişkiye girdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Tuna T., 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2 yıl sonra Ş.G. ile ilişkiye giren ve tutuksuz yargılanan 5 sanıktan 4'ü ise genç kızın 15 yaşını doldurması nedeniyle 6'şar ay hapisle kurtuldu. Mahkeme, 4 sanık ile ilgili hükmün açıklanmasını geri bırakırken, 1 sanık ile ilgili dava düşürüldü.
 
2008'de Ş.G. ile ilişkiye giren Tuna T. hakkında, '15 yaşını bitirmemiş çocuk ile cinsel ilişki, kişi hürriyetini yoksun bırakma ve cinsel istismar' suçlarından dava açıldı. Tuna T.'nin Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanması devam ederken, Aralık 2010'da Ş.G.'nin bazı erkek arkadaşlarıyla ilişkiye girdiği okul idaresince polise bildildi. Ş.G. polisteki ifadesinde, 2008'de Tuna T. ile birden fazla ilişkiye girdikten sonra 2009 ve 2010 yıllarında da erkek arkadaşları 19 yaşındaki O.Ç.Ç., 20 yaşındaki F.A., 21 yaşındaki O.B., 19 yaşındaki A.G. ve 20 yaşındaki B.G. ile ilişkiye girdiğini söyledi. Gözaltına alınan 5 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Tuna T.'nin tutuklu yargılandığı dava, tutuksuz 5 sanık hakkında Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava ile birleştirildi. 6 sanık, karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, hastane tarafından olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilen Ş.G. katılmadı. Avukatlar ise hazır bulundu.
 
Tutuklu sanık Tuna T., 15 yaşını bitirmemiş çocuk ile cinsel ilişkiye girme suçundan 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanıklardan A.G., B.G., F.A. ve O.B. ise suç tarihinde Ş.G.'nin 15 yaşını bitirmesi nedeniyle 6'şar ay hapse mahkum edildi. Mahkeme, 4 sanıkla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Suç tarihinden sonra 6 ay içinde şikayette bulunulmadığı gerekçesiyle diğer tutuksuz sanık O.Ç.Ç. hakkındaki dava ise düşürüldü.