15 Temmuz davasında ilk beraat eden asker o oldu

15 Temmuz davasında ilk beraat eden asker o oldu

15 Temmuz başarısız darbe davalarında Adıyaman 2. Ağır Ceza davasında bir ilk yaşandı ve bir asker tüm suçlamalardan aklanarak beraat etti.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından 17 Temmuz’da tutuklanarak cezaevine konulan ve 9 aydır tutuklu bulunan Adıyaman İl Jandarma Asayiş Müdürü Yarbay Gurbet Keskin yargılandığı mahkeme tarafından hakkında beraat kararı verildi. Hürriyet'ten Nurettin Kurt'un haberine göre karar darbe davasında ilk beraat  olarak dikkat çekti.

EŞİ VE 2 ÇOCUĞU LOJMANDAN ATILMIŞTI

Tutuklandıktan sonra karısı ve iki çocuğu lojmandan çıkarılan Yarbay Keskin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Adıyaman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün karar çıktı. Savcılık mütalaasında cezalandırılmasını talep etmesine rağmen mahkeme heyeti gerekçesini sonra açıklamak kaydıyla beraat kararı verdi.

AVUKATI KONUŞTU

Keskin’in avukatı Erol Aras Hürriyet’e, “FETÖ davasında ilk beraatin gururunu yaşıyoruz, adalet yerini bulmuştur. 5 celse süren yargılamanın sonunda müvekkilimin masumiyeti ortaya çıkmıştır. Gelen hiçbir belgede örgütle ilişkisi olmadığı, darbeye ilişkin en küçük çalışması olmadığı için müvekkilime beraat kararı verilmiştir” dedi.

İlgili Haberler