10 Milyonluk Soygunda Gelişme

10 Milyonluk Soygunda Gelişme

PARA NAKİL ARACINI İKİ KİŞİ SOYMUŞLAR
 
Ali AKSOYER/İSTANBUL

İSTANBUL'da bankaların para nakil işlerini yapan özel bir şirkete ait para aracının güvenlik görevlisi tarafından soyulması olayında esrar perdesi aralanıyor. Güvenlik görevlisi Kemal Y.'nin 3 çuval içinde çaldığı paranın 3 milyon 600 bin dolar ve 2 milyon 900 bin lira Türk parası olduğu tespit edildi. Kemal Y.'nin olaydan sonra bindiği taksiden Aksaray'da indiği ve kendisini kiralık bir aracın içinde bekleyen suç ortağı ile birlikte kaçtığı tespit edildi. Polis bu kişinin de kimliğinin tespit edildiğini söyledi. TIKLAYINIZ

YAKALANAMADI
 
İstanbul'da dün meydana gelen soygun olayından sonra alarma geçen polis yaklaşık 10 milyon lira ile kaçan güvenlik görevlisi Kemal Y.'yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.
 
Güvenlik görevlisi Kemal Y.'nin birlikte çalıştığı arkadaşına "Bankadan telefon geldi. Hesapta bir hata olur başımız belaya girer, sen bir daha kasaya girip içeridekileri bir daha say" diye kandırıp kasanın içine girmesini sağladığı öğrenildi. Arkadaşının içeri girmesinin ardından kapıyı kilitlediği öğrenilen Kemal Y.'nin silahını gösterdiği arkadaşına "Dışarı çıkmak için zorlama, sana zarar vermek istemiyorum. Ancak bunu yaparım" diye tehdit ettiği ve para nakil aracının direksiyonuna geçtiği öğrenildi. Daha sonra aracı Aksaray Metro istasyonunun önüne park eden Kemal Y.'nin elindeki 3 çuvalla yoldan geçen bir taksi çevirerek kaçtığı öğrenildi. Kemal Y.'nin arkadaşının onun ayrılmasının ardından manyetik kartla kasa kapısını açıp dışarı çıktığı ve durumu polise haber verdiği belirtildi.

YARDIM EDEN BİRİ TESPİT EDİLDİ
 
Polis kısa sürede plakası tespit ettiği taksi sürücüsünü bulduğu ve Kemal Y.'nin 400-500 metre ilerde araçtan indiğini tespit ettiği öğrenildi. Kemal Y.'nin taksiden indiği yerde güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen dedektifler, onu bekleyen bir araca bindiğini tespit etti. Bu aracın kiralık olduğu belirlendi. Şüphelilerin aracı kiraladıkları şirkete teslim ettikten sonra birlikte ayrıldıkları öğrenildi.
 
Yetkililer Kemal Y. ile kimliği tespit edilen suç ortağının yakalanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının incelendiği ve ipucu arandığı öğrenildi.
 
 
 
 
 
 
DHA-Güvenlik - Türkiye-İstanbul / Beşiktas - Ali AKSOYER