Zonguldak'ta 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Zonguldak'ta 2 işçinin cesedine ulaşıldı

Göçük altındaki maden işçilerinden 42 yaşındaki Yüksel Koca ile 56 yaşındaki Hüseyin Kürekçi'nin cesetlerine ulaşıldı. ZONGULDAK

2 işçinin cesedine ulaşıldı
Göçük altındaki maden işçilerinden 42 yaşındaki Yüksel Koca ile 56 yaşındaki Hüseyin Kürekçi'nin cesetlerine ulaşıldı. 
ZONGULDAK
11.01.2013 18:12
 
TTK ekiplerinin 150 metrelik alandaki kömür ve taş yığınlarından oluşan göçüğün ilk 30 metresini tahliye etmesinden sonra önce Yüksel Koca'nın cesedi bulundu. 1 metre sonra da Hüseyin Kürekçi'nin cesedine ulaşıldı. Aynı bölgede diğer madenci 31 yaşındaki Ahmet Şeker'e ulaşmak için de çalışma yapıldı. Ancak Şeker, bulunamadı. Bunun üzerine iki işçinin battaniyeye sarılı cesetleri asansörle yerin 630 metre altından çıkarıldı.
 
Cesetlerin çıkarılması sırasında Vali Erol Ayyıldız, TTK Genel Müdürü Burhan İnan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, Kozlu Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş da ocak önünde hazır bulundu. Ocaktan çıkarılan cesetlerin ambulanslara taşınması sırasında madencilerin yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarını tutamadı. Cesetler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, diğer madenci Ahmet Şeker'i arama çalışmaları sürüyor.