Zonguldak Vali Yardımcısı’ndan skandal sözler

Zonguldak Vali Yardımcısı’ndan skandal sözler

Zonguldak Vali Yardımcısı’nın yoksul Romanlara yönelik sözleri dinleyenleri hayrete düşürdü.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, yoksul vatandaşlara yapılan sosyal yardımları açıkladı. İl genelinde yapılan yardımların miktarını açıklayan Aylanç’ın Romanlara yönelik etnik ayrımcılık içeren sözleri dinleyenleri hayrete düşürdü.

Zonguldak' ta yaşayan çoğu insanın güvenceli bir işte çalıştığını iddia eden Aylanç, bu nedenle yardımları daha çok “esmer vatandaşlara, ‘vur patlasın, çal oynasın’ yapana veriyoruz” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) 2012 yılında 11 bin 403 kişiye, toplam 7 milyon 714 bin 242 TL yardım yaptığını açıklayan Vali Yardımcısı, açıklamada Zonguldak' ta yaşayan çoğu insanın güvenceli işte çalıştığı için yardımları daha çok esmer vatandaşlara (Roman) yaptıklarını ifade etti.

Vali Yardımcısı skandal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kış; 4 bin 500 aileye 2 bin 500 ton kömür yardımı yaptık. Yardımların çoğunu ne kadar esmer vatandaş varsa, onlara yapıyoruz. Çünkü Zonguldak’ta hemen hemen herkes sosyal güvenceli çalışıyor. Türkiye’nin belki de sosyal güvence bakımından en iyi şehri burasıdır. O yüzden burada Fak-Fuk-Fon’un çok fazla fonksiyonu yok. Ya TTK, ya Erdemir, ya da ÇATES’te çalışıyor. Sosyal güvence bakımından son derece gelişmiş bir il, onun için de esmer vatandaşlara daha çok yardım veriliyor.

Aslında çok da doğru bir şey değil, çalışanı-çalışmayanı ayırt etmek gerekir. Adam madende yerin kaç metre dibine giriyor, az bir ücret alıyor. Ona yardım etmiyorsun, ağustosböceği gibi ‘vur patlasın, çal oynasın’ yapana veriyorsun. Bana göre yanlış.”