Zihinsel engelli çocuğa tecavüze skandal karar

Zihinsel engelli çocuğa tecavüze skandal karar

Diyarbakır'da süren zihinsel engelli çocuğa bıçak zoru ile 2 kez tecavüz eden kişiye iyi hal indirimi uygulandı.

CHP Mileltvekili Barış Yarkadaş'ın yapılan bir araştırma sonuçlarına dayandırarak açıkladığı " Türkiye'de çocuk istismarında patlama yaşanıyor " açıklamasına bir örnekte 

ADETA TEŞVİK

Diyarbakır'dan geldi. Kadın ve Çocuk hakları savunucularının " Verilen cezalar bu suçları teşvik ediyor " eleştirilerini doğrular nitelikte gelişmenin ayrıntıları tüyler ürpertici.

BİR BAŞKA TACİZ SUÇUNDAN BERAAT ALDI

Diyarbakır'da 2 yıl önce 13 yaşındaki zihinsel engelli çocuğa cinsel istismarda bulunan şahsın cezası "iyi hal" indirimiyle 9 yıla indirildi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 2 yıl önce, 13 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 66 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 19 yaşındaki şahsın 11 yıllık hapis cezası, duruşmalardaki "olumlu tutum ve davranışı" nedeniyle 9 yıla indirildi.

66 YIL İSTENMİŞTİ HİÇ HAPİS YATMAYACAK

Hazırlanan iddianamede sanık hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Cinsel amaçlı çocuğu hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 21 yıldan 66 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. 

2 KEZ BIÇAKLA TEHDİT ETMİŞ

Şüphelinin 15 yaşından küçük mağduru 2 kez bıçakla tehdit ederek, cinsel istismarda bulunduğu belirtilen iddianamede, İ.T.'nin beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumdaki mağduru cinsel amaçla hürriyetinden yoksun bıraktığı da kaydedildi.

ÖNCEDEN SERBEST BIRAKILMIŞTI

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanığın yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 11 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan sanık hakkında kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanığı "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından önce 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. 

BRENZER SUÇLARDAN DA BERAT ETTİ

Sanığın duruşmada olumsuz bir tutum ve davranışının görülmemesini, lehine hafifletici neden kabul eden mahkeme cezayı 9 yıl 2 aya düşürdü.

Mahkeme, sanığın benzer suçlamanın yer aldığı ikinci eylemi ile ilgili ise suçun yasal unsurları oluşturmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

İlgili Haberler