ZERRAB'IN PARALAR HAVAYA GİTTTİ

ZERRAB'IN PARALAR HAVAYA GİTTTİ

7 Aralık yapılan "Rüşvet ve Yolsuzluk" operasyonunda gözaltına alındıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye olan işadamı Reza Zarrab'a tahsis edilen 3...

7 Aralık yapılan "Rüşvet ve Yolsuzluk" operasyonunda gözaltına alındıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye olan işadamı Reza Zarrab'a tahsis edilen 3 adet otomobil plakası ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğünden bir açıklama geldi. Haber sitemizde dün gece yapılan" ZARRAB'IN BİR SKANDALI DAHA ORTAYA ÇIKTI" başlıklı haberimizde böylece doğrulanmış oldu. Emniyetin açıklamasına göre Zarraba imtiyazlı plaka tahsis edildiği, ama hangi nedenle verildiği açıklanmadı.

SKANDAL ORTAYA ÇIKINCA İPTAL EDİLMİŞ

İstanbul Emniyet müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada söz konusu plakaların İçişleri Bakanlığının oluruyla tahsis edildiği ve 19 Şubat 2014 tarihinde iptal edildiği belirtildi.Bu tip imtiyazların kimlere nasıl ve ne şekilde verildiğine ilişkin herhangi bir yasal düzenleme olup olmadığı, yapılan tahsisin yasal dayanağının bulunup bulunmadığı ise esrarını koruyor.

emniyet müdürlüğünün açıklaması

"15.03.2014 tarihinde, bazı medya kuruluşlarında plaka tahsisine yönelik yer alan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu plakalar, İçişleri Bakanlığı’nın 06.09.2013 tarihli olurlarına istinaden tahsis edilmiş ve 19.02.2014 tarihli olurlarına istinaden iptal edilmiştir."

 

Kaynak:Haber Kaynağı