Zerrab Böyle Zengin Olmuş !

Zerrab Böyle Zengin Olmuş !

Zerrab'ın ALTIN ÇAĞI başlatılmış oldu...

İstanbul Adalet Sarayı'nda mahkeme tarafından ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Rıza Sarraf'ın mahkeme tutanaklarına giren aşağıdaki ifadeleri inanılmaz birkamu zararını gözler önüne serdi..

Sarraf ifadesinde ''2012 yılında 20 Milyar Dolarlık altın ihracatı yaptığımı tahmin ediyorum.Aşağı yukarı rakam bu şekildedir.Zaten altın işini yapan biriyim.Altın ihracatında herhangi bir KDV ve VERGİ yoktur.Böyle bir durumda nasıl kaçakçılık olur.''

Gerçekten de Zerrab'ın dediği gibi altın ihracatında KDV yoksa nasıl kaçakçılık olurdu? Ya da soru tersten sorulduğunda Altın ithalatında KDV olsaydı Kaçakçılık suçu olacaktı..Peki ne olmuştu da Altın İthalatında KDV kalkmıştı?


Altın İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner'in 08.Ağustos.2012 tarihinde Hürriyet gazetesinde yayınlanan röportajında verdiği bilgiler dikkat çekiciydi: Güner  “İran’a altın 
ihracatındaki artışın asıl nedeni, geçen yıl bu vakitler bir gümrük müfettişinin ‘Hurda altından KDV alınmalı’ yönündeki raporunun ardından üreticilere gönderilen tebliğ ile birlikte ithalat tamamen durma noktasına gelmişti. 01.01.2012 tarihinde bu konuda çıkarılan yeni bir yasa ile ise yüzde 18 KDV’nin tamamen ortadan kaldırılması etkili oldu” dedi.

Söz konusu raporun geçmişe dönük 3 yıllık altın ithalatını da kapsadığını belirten Güner:
“Durum böyle olunca hurda altın ithalatı durma noktasına gelmişti. 1 Ocak 2012’de yürürlüğe giren kanun değişikliği ile, bu durum tamamen ortadan kalkınca, Türkiye dünyanın her yerinden hurda altın alabilir hale geldi. Yakaladığı bu maliyet avantajına bir de Türkiye’deki altın rafinerilerinin uluslararası standartta külçe altın üretebilmesi avantajı eklenince İran’a ihracat patladı. Şu anda kilo başına altın ihracatçısı 100-200 dolar avantaj yakaladı. Zaten sektör çok büyük kârlarla çalışmıyor. Dolayısıyla bu avantaj sektöre büyük bir hareketlilik getirdi.”


Güner'in verdiği bilgilere göre Gümrük Bakanlığının tebliği ile Altın İthalatında  talep edilen %18 KDV oranından , HÜKÜMET 
tarafından çıkarılan bir yasa ile vazgeçiliyor..Böylece 40 Milyar dolara yakın Polis kayıtlarına göre 80 Milyar Dolar tutarında bir ithalattan her hangi bir vergi ve Kdv alınmamış oluyor.. 


Zerrab'ın verdiği rakamlar ile birleştirildiğinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetinin kendi çıkardığı yasa ile birlikte vazgeçtiği KDV dolayısıyla 2012 yılı zararı tam 3,6 Milyar USD...Bu sistemin 2013 yılında da sürmesiyle beraber kamunun zararı en az 8 Milyar USD. seviyelerine ulaşmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı