ZENCANİ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

ZENCANİ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Babek Zencani'nin ülke içindeki taşınmazları devlete devredilecek.İran Parlamentosu'nda milletvekili Muhammed Ali Purmuhtar, Zencani'nin mal varlığının...

İRAN'da yolsuzluk suçlamasıyla İran'da tutuklanan ve mal varlığına el konulan ünlü işadamı Babek Zencani'nin ülke içindeki taşınmazları devlete devredilecek. 17 aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu ardından adı Sanatçı Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın ortağı iddiası ile gündeme gelen, İranlı Milyarder Babek Zencani tutuklanmış ve İran parlemontasında kurulan komisyonda ifade vermişti. Zencani, İrana uygulanan Uluslararası ticari ambargo sırasında devletin petrolünün yurt dışına pazarlanmasına aracılık etmek yolu ile kısa sürede büyük servet edindiği ileri sürmüştü. Türkiye İran ticaret hacminde büyük bir paya sahip olduğu basında yer alan Zenca'ninin, 17 Aralık soruşturmasında bir süre tutuklu kalan Reza Zarrab ile ortaklık ilişkileri bulunduğu yolunda  haberler hala medyada yer alıyor.

BORCUNA KARŞILIK MAL VARLIĞI DEVLETE DEVREDİLECEK

İran Parlamentosu'nda milletvekili Muhammed Ali Purmuhtar, Zencani'nin mal varlığının borcuna karşılık devlete verileceğini söyledi. İranlı milletvekili, ünlü milyarderin havayolu şirketi Qeshm Air ve başkent Tahran'da inşası süren 'İran Zemin' adlı dev alışveriş merkezinin Zencani'den alınacağını kaydetti. Purmuhtar, "Zencani'nin devlete borcunu ödemesi için yurt içindeki malvarlığının belirlenmesi sürüyor. Malvarlığı borcundan daha fazladır, fakat bunlar İran'da değil yurt dışındadır. Yurt dışındaki malvarlığını getirmek için çabalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

İran makamları,30 Aralık'ta tutuklanan Zencani'nin, devlete 2 milyar 350 milyon Euro borcunun olduğunu bildirmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı