ZEKİ MÜREN'İN BABASININ MEZARINDAKİ BRONZ KUBBE ÇALINDI

ZEKİ MÜREN'İN BABASININ MEZARINDAKİ BRONZ KUBBE ÇALINDI

BURSA'da, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını örten 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, kimliği belirlene...

BURSA'da, 'Sanat Güneşi' Zeki Müren'in hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını örten 150 kilo ağırlığındaki bronz kubbe, kimliği belirlenemeyen hırsız veya hırsızlar tarafından çalındı. Kaya Müren'in mezarında ki kubbe, 2007 yılında çalınmak istemişti. Hırsızlar taşıyamadıkları kubbeyi bırakmak zorunda kalmışlardı.

Bursalı sanatçı Zeki Müren'in, Emirsultan Mezarlığı'ndaki kabrinin hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını örten 150 kilo ağırlığındaki kubbe, dün gece kimliği belirlemeyen hırsız veya hırsızlar tarafından çalındı. Olay, mezarlık görevlilerin sabah işe başlaması ile ortaya çıktı. Haber verilmesi sonucu gelen polis ekipleri, mezarlıkta hırsızlara ait ayakkabı ve parmak izi incelemesi yaptı.

Zeki Müren'in ölümünden sonra tüm mirasını bıraktığı Mehmetcik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfı, Zeki Müren'in mezarı mermer sütunlara oturtulmuş her biri 150 kilo ağırlığında olan iki kubbe, hemen yanında bulunan babası Kaya Müren'in mezarını da yine mermer sütunlar üzerine oturtulmuş 150 kilo ağırlığında bir kubbe ile örtmüştü. Kaya Müren'in mezarındaki kubbe, 2007 yılında hırsızlar tarafından alınmak istenmişti. Kubbe'nin mermer sütunlar ile bağlantısını sağlayan vidayı söken hırsızlar, taşıyamayacaklarını anladıkları kubbeyi bırakıp kaçmışlardı.

Olayı gazetecilerden öğrenen Zeki Müren'in yeğeni Özlem Olgaç Güner, "Pes doğrusu. Bu kadarda olmazdı. Hırsızlar bir kez daha bronz kubbeleri çalmak istemişlerdi" dedi.

Hırsızlık olayı ile ilgili soruşturma Bursa Emniyet Müdürlüğünce sürdürülüyor.

600'E YAKIN PLAK VE KASET DOLDURMUŞTU

Türk Sanat Müziği'nin Sanat Güneşi olan Zeki Müren, 6 aralık 1931 günü Bursa'da doğdu. Sanat yaşamında 600'e yakın plak ve kaset yapan Zeki Müren, 24 Eylül 1996 Çarşamba günü, TRT İzmir Televizyonu'nda kendisi için düzenlenen tören sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Zeki Müren'in cenazesi, 100 bin kişinin katıldığı tören ile Bursa'da Emirsultan Mezarlığı'nda, babası Kaya Müren'in yanında toprağa verildi. Zeki Müren ölmeden önce tüm mal varlığını Mehmetçik Vakfı ile Türk Eğitim Vakfı'na bağışlamıştı.

HT-(FK/AAA)

ZEKİ MÜREN'İN BABASININ MEZARINDAKİ BRONZ KUBBE ÇALINDI

Kaynak:Haber Kaynağı