ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

ZEKERİYA ÖZ HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişliği, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı verilmesini istemişti

BAKIRKÖY 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'in tutuklanmak üzere haklarında "yakalama kararı" verilmesi yönündeki talebini kabul etti.

MAHKEME SAVCININ TALEBİNİ KABUL ETTİ

Başsavcılığın talebini değerlendiren mahkeme, Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından dolayı tutuklanmaları için "yakalama kararı" çıkardı.

HSYK İSTEMİŞTİ

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişliği, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı verilmesini istemiş, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da, Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, HSYK'nın talebi doğrultusunda 3 eski savcı için de tutuklama talepli yakalama kararı verilmesini talep etmişti.

ÖRGÜT KURMAK

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski savcı Zekeriya Öz hakkında, "Örgüt kurmak", "Cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmaya kısmen veya tamamen engellemek" gerekçesiyle tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarıldı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz'ün yanı sıra eski savcılar Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında da yakalama kararı çıkardı.

Kaynak:Haber Kaynağı