ZEHİRLİ YEM VERİLEN 300 KOYUN TELEF OLDU

ZEHİRLİ YEM VERİLEN 300 KOYUN TELEF OLDU

KONYA'da meralık alanda otlayan yaklaşık 300 damızlık koyun kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zehirli besi yemi verilerek telef edildi.

KONYA'da meralık alanda otlayan yaklaşık 300 damızlık koyun kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından zehirli besi yemi verilerek telef edildi. Can çekişen çoğu koyun ise acı çekmemeleri için sahipleri tarafından boğazları kesildi.

MUHTAR: "BU İNSANLIĞA SIĞAR MI?"

Olay, saat 21.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi içinde bulunan meralık alanda meydana geldi. İddiaya göre hayvancılıkla uğraşan 30 aile yaklaşık bine yakın damızlık koyunlarını otlamaları için meraya saldı. Akşam üzeri hayvanlarını toplamak için meraya giden hayvan sahipleri yaklaşık 300 koyunu can çekişirken buldu. Çevrede inceleme yapan vatandaşlar meralık alanın çevresinde zehirli besi yemleri olduğunu fark ederek durumu polise bildirdi. Hayvan sahipleri doğum aşamasında olan koyunları daha fazla can çekişmeleleri için boğazlarını kesti. Ölü sayısının saat geçtikçe artabileceğini söyleyen muhtar İsmail Kaya, "Akşam bir geldik hayvanlar tarla içinde yatıyor. Çevreye baktık ki zehirli besi yemleri var. Bu insanlığa sığar mı? Bunu kim yaptıysa bulunmasını istiyoruz. Bu hayvanların çoğu 1 ay içerisinde doğum yapacak. Bunlar bizim geçim kaynağımız" dedi.

İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin incelemeleri sonucu hayvanların kesin ölüm sebebinin netlik kazanacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı