ZAYIFLAMA İLACI KULLANANLAR OKUSUN

ZAYIFLAMA İLACI KULLANANLAR OKUSUN

112 Acil sağlık ekiplerine bildirerek, hastaneye ulaştırdık. Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı şekilde tedavi görüyor."

Batman'da internet üzerinden satın aldığı zayıflama ilacını kullandığı öne sürülen Rumeysa Doğu (16), rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

İNTERNETTEN ALDIĞI İLAÇ YÜZÜNDEN

A.A'nın haberine  göre, Gültepe Mahallesi'nde oturan Doğu, internet  üzerinden satın aldığı zayıflama ilacını aile bireylerinden gizli şekilde  kullanmaya başladı. Bir süre sonra rahatsızlanan Doğu'yu ailesi tedavi için özel  hastaneye götürdü ancak yapılan muayene ve tahliller sonucunda teşhis konulamadı.  

Kaynak aa

KIZININ ÇANTASINDA TESADÜFEN GÖRDÜ  

Baba Beyleta Doğu AA muhabirine, 5 gün önce kızının durumunun  ağırlaşması üzerine Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne götürdüklerini, kızının  çantasından kimliğini çıkarırken tesadüfen ilaç gördüğünü belirtti.  

SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI  

Söz konusu ilacın ölümcül yan etkilere sahip olduğunu öğrendiğini  anlatan Doğu, şöyle konuştu:   "Hastanelerde sadece ağrısını kesip eve götürüyordum. En son kalbinden  rahatsızlandı. Gerekli tahliller yapıldı ancak sebep bulunamadı. Bu tedaviden 3  gün sonra elimizde fenalaştı ve kalbi durdu. 112 Acil sağlık ekiplerine  bildirerek, hastaneye ulaştırdık. Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı  şekilde tedavi görüyor."  

BU İLAÇLARA KARŞI İNSANLAR AYAĞA KALKMALI 

Bu tür ilaçların satışının engellenmesi için gerekli önlemlerin  alınmasını isteyen Doğu, "Tarsus'ta öldürülen Özgecan kızımızın olayında tüm  Türkiye ayağı kalktı, herkes tek yürek oldu. Bu tür ilaçların satışı ve  kullanılmaması yönünde de toplumda farkındalık oluşturulmalı" dedi.   Yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutulan genç kızın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenilirken, aile ise kızlarından alacak olumlu bir haber için hastaneden ayrılmıyor.