ZAMAN'A KAYYIMIN ARDINDAN CNN TÜRK'DE DEPREM

ZAMAN'A KAYYIMIN ARDINDAN CNN TÜRK'DE DEPREM

Erdoğan ve AKP'nin "Ya taraf olurlar ya bertaraf"

TARAF OLMAYAN BERTARAF OLUR

 Erdoğan 24 Ocak 2014'de başbakenken Ankara'da yaptığı konuşmada,  hükümete sert eleştirilerde bulunan TÜSİAD'a aynı sertlikte yanıt vermişti. 12 Eylül referandumu öncesi TÜSİAD'a yönelik 'Taraf olmayan bertaraf olur' ifadesini kullanan Erdoğan bu sözleri bir çok kez değişik kesimlere karşı kullanmıştı.

CEMAAT PARALEL DEVLETTİ YA DİĞERLERİ

Tehditleri kim ciddiye almadıysa başına aynı şey geldi. Öncelikle "paralel devlet" darbesi suçlaması ile muhalif ne kadar kanal ve medya gurubu varsa Erdoğan tarafı olmamanın bedelini ağır bir biçimde ya kapatılarak ya el konularak ödedi. İpek Medya gurubu TV ve gazetelerine önce kayyım atandı ardından birer birer kapılarını kilit vuruldu.

SAYISIZ KÖŞE YAZARI VE GAZETECİYİ İŞTEN KOVDURTTU

Cemaate yakın olmayan kanallarda sık sık Erdoğan tarafından tehdit edildi. Bir çok köşe yazarını kovdurdu, bir çok çalışanı işten attrıdı. İş muhabirlere kadar geldi dayandı. Zaman'a kayyım atandığı gün, Erdoğan tarafından sürekli tehdit edilen Doğan Medya gurubuna bağlı CNN'de bir deprem daha oldu. Birçok prgrama son verildi sunucuları işten atıldı.

ZAMAN VE CNN'DE AYNI GÜN DEPREM

CNN Türk'te başta Mirgün Cabas'ın hazırlayıp sunduğu Her Şey programı olmak üzere bir çok programa son verildi.

Erdoğan Aktaş’ın CNN Türk Genel Müdürlüğü görevine getirilmesinin ardından haber Merkezinde başlayan değişim programlara sıçradı. CNN TÜRK’te Sağım Solum Tarih, Paranın İzi, Mirgün Cabas’la Her Şey programlarına son verildi.

GEREKÇE YÜKSEK MALİYET

Medyaradar’ın haberine göre; her pazar saat 22.00’de Altan Öymen, Taha Akyol ve Doç. Dr. Mehmet Ö. Alkan’ın sunumuyla ekrana gelen Sağım Solum Tarih, Pazartesi’den Perşembe’ye saat 19.30’da Mirgün Cabas’la Her Şey programı izlenme oranı düşüklüğü ve yüksek maliyet gerekçesi ve gene hafta içi her gün saat 16:00’da yayınlanan Para’nın İzi programları yayından kaldırıldı.

MİRGÜN CABAS'IN YAZDIKLARI

mirgun-cabas-tweet.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı