ZAMAN'A ATILAN KAYYIMLAR HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

ZAMAN'A ATILAN KAYYIMLAR HAKKINDA FLAŞ GELİŞME

Zaman'a atanan kayyımlar kişi başı 10 bin TL maaş alacaklar.

Abdülhamit Bilici'den demokrasi nöbeti çağrısı

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, anayasa ile koruma altına alınan medyaya kayyım atanmasının, anayasanın askıya alınması anlamına geleceğini belirtti. Bilici, demokrasi nöbeti için çağrı yaptı.

ZAMAN GAZETESİNE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRDI

Bilici, 'Zaman'a kayyım atanacak" iddiası üzerine açıklama yapmış ve şunları söylemişti: “Sağduyulu ve demokrat herkesi medya özgürlüğüne ve Zaman gazetesine sahip çıkmaya çağırıyorum. Medya özgürlüğü anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) tarafından garanti altına alınmış durumdadır. Gazetemize kayyım atanması demek anayasanın askıya alınması demektir. İpek Medya Grubu’na yapılanlardan bu kişilerin medya grubuna kapatmaktan başka bir dertlerinin olmadığını gördük. Umarım bu haber sosyal medya söylentisinden öteye geçmez. Umarım Türkiye bu yoldan döner, normal hukuk yoluna girer.” 

Abdülhamit Bilici, "Türkiye'nin tüm demokratlarını, medya özgürlüğüne ve demokrasinin önemli kalelerinden biri olan Zaman'a sahip çıkmaya davet ediyorum." diyerek demokrasi nöbeti için çağrı yaptı.

İŞTA ATANAN KAYYIMLAR VE MAAŞLARI
 
Zaman Gazetesi'ne atanan kayyımların isimleri ve ne kadar maaş alacakları belli oldu.
 
Zaman'ın bağlı olduğu Feza Gazetecilik'e Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan kayyım olarak atandı.
 
Avukat Tahsin Kaplan, 2007'de TMSF Sabah-Atv'ye el koyduğunda atanan kayyımlardan biriydi.
 
Zaman'a atanan kayyımlar kişi başı 10 bin TL maaş alacaklar.

ERDOĞAN'IN ZAMAN'I ÖVEN KONUŞMASI

 

Kaynak:Haber Kaynağı