Zaman Yazdı Ardından Soruşturma Açıldı

Zaman Yazdı Ardından Soruşturma Açıldı

Zaman Gazetesi hep önde.

YARGININ NE YAPACAĞINI ZAMAN VERDEN BİLİYOR?

Fethullah Gülen Gönüllüsü Zaman Gazetesi yazarı Bülent Korucu'nun yazdığı yazıyla CHP'li vekile açılan soruşturma arasındaki benzerlik dikkat çekti.
 
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon davasının dünkü duruşması sırasında cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin ve CHP’li vekiller hakkında soruşturma başlattı.
 
Savcılık, CHP Milletvekilleri Muharrem İnce, Ali Özgündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu bazı vekiller hakkında “Yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs”, “Suç işlemeye tahrik” ve “Halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak” iddiasıyla soruşturma başlattı. Savcılık, görüntü kayıtlarını inceleyerek, şüphelileri tespit edecek.
 
Silivri Cumhuriyet Savcılığı’da cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin de soruşturma başlattı. Başsavcılık soruşturmayı “Görevli memura etkin direnme”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek ve yönetmek”, “Halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak”, “Suç işlemeye tahrik”, “Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs”,”Mahkeme heyetine hakaret”, “Mahkeme heyetine tehdit”,”Kamu malına zarar vermek” suçlarından başlattı. Soruşturma başlatılanlar arasında İşçi Partisi yöneticileri, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) yöneticileri ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) yöneticilerinin de olduğu öğrenil

ZAMAN GAZETESİ 
 YİNE BİLDİ
 
Silivri’de dün yaşanan olaylarla ilgili soruşturma bu sabah başlatıldı.
 
Zaman Gazetesi yazarlarından Bülent Korucu’nun bugün köşesinde kaleme aldığı yazıda CHP’li vekiller ile dışarıda protesto eylemi yapanlar hakkında soruşturma başlatılması gerektiğini yazmıştı.
 
Daha ilginci ise, Korucu’nun soruşturmanın hangi ceza maddesinden açılması gerektiğine kadar yazmış olmasıydı. Savcılığın, Korucu’nun dün yazdığı “Yargı görevi yapanı etkileme, Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” gibi maddelerden bugün soruşturma açması dikkat çekti.