ZAMAN YAZARI İÇİN SAHTE BELGE ÜRETİLDİ İDDİASI

ZAMAN YAZARI İÇİN SAHTE BELGE ÜRETİLDİ İDDİASI

.

 Today's Zaman muhabiri Mahir Zeynalov'un attığı tweet sebebiyle bu sabah sınır dışı edilmesine tepki yağıyor. Avrupa Parlamentosu ve Rusya Gazeteciler Birliği başta olmak üzere meslek örgütleri yapılan işlemi basın ve ifade özgürlüğüne büyük darbe olarak değerlendirdi ve kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Art arda gelen bu tepkiler sebebiyle zor durumda kalan İçişleri Bakanlığı, 4 Şubat tarihli sınır dışı kararı belgesini perdelemek için Zeynalov'un basın kartı başvurusuna ilişkin durumunu ortaya koyan 7 Şubat (bugün) tarihli belgeyi bazı twetter hesapları ve internet siteleri üzerinden dolaşıma soktu. Hükümete yakın twitter hesapları üzerinden, Mahir Zeynalov'un tweet yüzünden değil, oturum sorunu sebebiyle ülke dışına gönderildiğini yaymaya çalıştı. Ancak, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, EGM İstihbarat ve TEM Daire Başkanlılkarı'na gönderilen belgede açık ifadelerle @MahirZeynalov_ isimli hesaptan atılan ‘tweetler' sebebiyle sınır dışı edildiği yazıyor. Gazetecinin, Türkiye'ye giriş yasağı konulduğunun da altı çiziliyor.





Öte yandan Mahir Zeynalov da twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada da ortaya atılan iddiaları şu ifadelerle çürüttü:



Türkiye'den kovulmamda benim amatörce sayabildiğim 7 yasa çiğnenmiş. Hukukçular daha fazla bulur belki.


“Çalışma izni yok” argümanı da çürük. Çalışma Bakanlığı yabancı basın mensuplarını çalışma izninden muaf tutuyor. Yasa öğrenip iftira atın.


Eşim Türkiye vatandaşıdır. Bu durum bana oturma, çalışma izni verir. Bir müddet sonra da vatandaşlık alabiliyorsun. Nasıl kaçak olabilirim?


İkamet tezkeremin süresini en son 10 Mart'a kadar uzattım. Bakanlığın bir önceki ikamet süresini referans alıp sınırdışı kararı bir skandal.


Sadece beni değil, Türkiye vatandaşı olan eşimi de sürgün ediyorsunuz. Bu bir utanç vesikasıdır.

Ayrıca sosyal medya'da @emreuslu hesabından atılan bir twitt'te konu ile ilgili sahte belge üretildiği iddia edildi.Emre Uslu attığı twitte aşağıdaki belgenin özellikle 'ilgi C belgesindeki tarihe dikkat çekti'.

işte O Twitt 





İşte Sahte Olduğu İddia Edilen Belge