ZAMAN GAZETESİ ÖNÜNDE EYLEM

ZAMAN GAZETESİ ÖNÜNDE EYLEM

Bu iddiaların ardından Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasının önünde destek için toplanan kalabalığa, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı açıklamalarda bulundu.

Fuat Avni attığı tweetlerde Zaman, Bugün ve Taraf gazetelerinden çok sayıda çalışanın gözaltına alınacağını iddia etti. Bu iddiaların ardından Zaman Gazetesi'nin Yenibosna'daki binasının önünde destek için toplanan kalabalığa, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı açıklamalarda bulundu.

FUAT AVNİ MESAJ YAZDI

Twitter fenomeni @fuatavnifuat hesabının, yarın 150’ye yakını gazeteci olmak üzere 400 kişinin gözaltına alınacağını ileri sürmesinin ardından İstanbul'da Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı çalışanlarına destek olmak için yüzlerce kişi her iki yayın grubununda bağlı olduğu Feza Gazetecilik AŞ'nin önünde toplandı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı kalabalığa hitap etti.

hbrc04.jpg

DEMOKRASİYE DARBEDİR

Dumanlı, birçok medya kuruluşuna yönelik ‘intikam operasyonu’ iddiasını değerlendirdi. Böyle bir operasyonu ‘cinnet’ olarak yorumlayan Dumanlı, “Bu mevzuyu basite indirgemek, bir Cemaat-parti kavgası gibi senarize etmek çok büyük gaflet olur. Bunun faturasını bu ülke çok ağır öder. Böyle bir operasyon, demokrasiye, basın özgürlüğüne darbedir.” dedi.

İLGİNÇ PANKARTLAR

Fuat Avni’nin operasyon iddiaları üzerine gazetecilere destek olmak için vatandaşlar yağmurlu havaya rağmen Zaman Gazetesi önüne akın etti.

Destek için gelen vatandaşların ellerindeki pankartlarda şu ifadeler yer alıyor:

Basın özgürlüğüne darbe

İntikam Operasyonu

Sıfırlanan paralar, VIP torpil unutulmaz

Hırsızın arsız intikamı

Hak elbet ortaya çıkacak

Hakkı yazan kalem kırılmaz

Basın özgürlüğü sıfırlandı

Biat edene SARAY etmeyene ZİNDAN

Nefret operasyonu

Kaynak:Haber Kaynağı