ZAMAN GAZETESİ KENDİNİ ALKOLE VERDİ

ZAMAN GAZETESİ KENDİNİ ALKOLE VERDİ

Alkol yasağı içlerine dert oldu.

Geceleri saat 22:00 ile 06:00 arasında devam eden alkol satış yasağı, Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesine dert oldu. Zaman gazetesi muhabirleri, yasağın "sadece kağıt üzerinde kaldığı" savını belgelemek adına gece geç saatlerde Tekel bayilerini bir bir dolaşıp bazı yerlerde yapılan satışları görüntüledi.

Diken.com.tr'nin paylaştığı haberde; İstanbul'un Beşiktaş ve Tarlabaşı gibi bölgelerinde satış yapan Tekel bayilerini dolaşan Zaman muhabirleri, bazı bayilerde hiç bir yasak ve engel ile karşılaşmadıklarını yazdı.

Esnafın da yasağa olan isyanını vurgulayan haberde, esnafın, "Ne yapalım, yaz aylarında içki satmazsak nasıl para kazanacağız? Zaten cezayı da keyfi kesiyorlar, biz de satmaya devam ediyoruz. Zaten herkes satıyor. Ben neden yasağa uyayım? Kaçak satıcılarla başka türlü başa çıkamam?" diyerek yasakların delindiği ifade edildi.

Alkol Satış Yasağı Ne Zaman Başladı?

9 Eylül 2013 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik çerçevesinde alkollü içkilerin işletme dışından görülecek şekilde satılması, içkilerin otomatik satış makineleri dışında satışı, basın - yayın ve posta yoluyla tüketicilere satışı yasaklandı.

Alkollü içkiler ancak sunum izni verilen yerlerde açık olarak tüketilebiliyor. Tesis sınırları dışında da tüketilmek üzere içki satışı yapılamıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı