ZAFER ÇAĞLAYAN'IN ÇOCUKLARI GENÇLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

ZAFER ÇAĞLAYAN'IN ÇOCUKLARI GENÇLERİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Aile yemeği hüsranla bitti...

17 Aralık operasyonunun merkezindeki isimlerden Reza Zarrab’a vatandaşların yaptığı "hırsız var" protestosunun bir benzeri eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a yapıldı.

17 Aralık zanlısı Reza Zarrab’a Bodrum tatilini yarıda kestiren vatandaş protestosunun bir benzeri, aynı davada adı geçen ve 700 bin TL’lik rüşvet saat aldığı iddiasıyla uzun süre gündemde kalan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın başına geldi.

Ankara Çayyolu’ndaki lüks bir restorana ailesiyle birlikte giden Çağlayan’a aynı yerde yemek yiyen gençler tarafından “Zafer Bey saatiniz kaç?” sorusu soruldu. Çağlayan’ın çocukları gençlerin üzerine yürüdü.

Başbakan Tayyip Erdoğan başta olmak üzere AKP’lilerin, “darbe” olarak nitelendirdiği 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları birçok AKP yöneticisini adeta halk içine çıkamaz hale getirdi. Bunların başında da Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan geliyor. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonun simgelerinden birisi haline gelen 700 bin TL’lik saat, Çağlayan’ı sokağa çıkamaz hale getirdi. Son olarak geçtiğimiz günlerde Çağlayan’ın Ankara’nın lüks restorantlarından birisinde yaşadığı olay, Çağlayan’ı adeta isyan ettirdi.

AİLE YEMEĞİ HÜSRANLA BİTTİ

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre; Çağlayan’ın yaşadığı ilginç hikâyenin ayrıntıları şöyle:

17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları, isimleri yolsuzluğa karışan dört bakanı kamuoyu önünde zor durumda bıraktı. Bu bakanların başında ise renkli kişiliği ile bilinen Ekonomi eski Bakanı Zafer Çağlayan geliyor. Meclis kulislerinde dolaşan iddiaya göre, Çağlayan geçtiğimiz günlerde çocuklarını da yanına alarak Ankara’nın lüks semtlerinden birisi olan Çayyolu’nda ünlü bir restoranta yemeğe gitti. Gecenin ilerleyen saatlerinde, Çağlayan’ın masasına yakın bir masaya bir grup genç geldi. Kısa bir süre sonra gençlerden birisi Çağlayan’a, “İyi akşamlar Zafer Bey, saat kaç acaba” diye sordu. Çağlayan da ilk etapta anlayamadı, saatin kaç olduğunu söyledi. Kısa bir süre sonra ise, gençler kendi aralarında gülüşmeye başladılar. Gençlerin gülmesi ile birlikte soruyu anlayan Çağlayan ailesi gençlere tepki gösterdi.

Hatta Çağlayan’ın çocukları gençlerin üzerine yürüdü. Ancak, araya diğer müşterilerin girmesi ile olay büyümeden engellendi. Çağlayan’ın bu olayın ardından, bir daha evinin dışında yemek yemeyi tövbe ettiği konuşuluyor.

RIZA ZARRAB’A DA “HIRSIZ VAR” DENİLMİŞTİ

Yolsuzluk operasyonlarının merkezinde yer alan İran asıllı iş adamı Rıza Zarrab da geçtiğimiz günlerde, Zafer Çağlayan’ın başına gelen olaya benzer durumla karşı karşıya kalmıştı. Eşi Ebru Gündeş ile birlikte Bodrum’a giden Zarrab, gençlerin “hırsız var” şeklindeki sataşmaları ile karşılaşmıştı. Rıza Zarrab’ın korumaları söz konusu gençlere saldırmış ve olay karakolluk olmuştu.

Çağlayan’ın kolundaki 700 bin TL’lik saatin Reza Zarrab tarafından rüşvet olarak verildiği iddia edilmişti.

"2 MİLYON YOLLA SÜLEYMAN”

Bu arada yine yolsuzluk operasyonun simgelerinden birisi haline gelen, bir havuz medyası yöneticisi ile Süleyman Aslan arasında geçtiği iddia edilen, “Maaşları ödeyemiyorum. Süleyman Bey, 2 milyon yolla” sözü de, havuz medyası yöneticilerini zor durumda bıraktı. 17 Aralık operasyonun ardından bazı havuz medyası yöneticilerinin gittikleri restaurant veya kafeteryalarda, gençlerin, “2 milyon yolla Süleyman Bey” sataşmaları ile karşı karşıya kaldıkları öğrenildi.

AYAKKABI KUTULU MESAJ

Öte yandan yine yolsuzluk operasyonun simgelerinden birisi olan Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’ın evinde bulunan ayakkabı kutusu içindeki 4.5 milyon dolar da vatandaşların tepki araçlarından birisi haline geldi. Ziraat ve Halk Bankası yöneticilerinden edinilen bilgiye göre, bazı vatandaşlar Süleyman Aslan’ın ve diğer Halk Bankası yöneticilerinin kapılarına “ayakkabı kutusu” bırakıyor. Bu durum, banka içinde bile adeta sıradan bir olay olarak anlatılıyor. Bunun dışında yine birçok vatandaşın Halk Bankası şubelerinde yaşadıkları sıkıntılar sonrasında, ayakkabı kutusunu hatırlatarak, şube çalışanlarına “Sizin de evlerinizde ayakkabı kutusu var mı” sorusu yönelttikleri öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı