Zafer Çağlayan'a Saat Mustafa Koç'a Tespih

Zafer Çağlayan'a Saat Mustafa Koç'a Tespih

.

 ZAFER ÇAĞLAYAN'A 300 BİN DOLAR SAAT TAPESİNE KARŞILIK GÜLEN'İN MUSTAFA KOÇ'A TESPİH HEDİYESİ


Erdoğan Gülen savaşında hergeçen gün yasadışı bir dinleme kaydı daha çıkıyor.

Son bir haftadır servis edilen ve soruşturma dosyasından olduğu iddia edilen ATV satışına ilişkin iş adamlarının konuşmaları iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Bu gün o konuşmalara Bilal Erdoğan'a ait olduğu ileri sürülen, Mekke'de yapılacak bir proje ve atv satışı ile ilgili olduğu iddia edilen bir konuşmanın kayıtları eklendi.

İşadamı Mehmet Cengiz ve Bilal Erdoğan arasında geçtiği öne sürülen kayıtta, Mehmet Cengiz "Beyefendi bana kapris yapıyor" serzenişinde bulunuyor. Bilal Erdoğan ise o işi daha halletmemişsiniz" diyor.

Bu konuşmalar ve 4 gün önce servis edilen ATV satışına ilişkin iş adamlarından para desteği istemek ile ilgili olduğu ileri sürülen, yeni kayıtlarda aynı adres tarafından servis edildi. Bu kayıtlar gerçekse konuşmalar çok vahim. Kayıtlarda Nihat Özdemir'in "ağzı kulaklarında" sözleri geçiyor. Bu kayıtlarında soruşturma dosyasında yer aldığı iddilar arasında.


AK Parti ile cemaat arasında ki savaş, internete sızdırılan ses kayıtlarıyla devam ediyor. Sabah gazetesi ve ATV satışı ile ilgili,  Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve bazı işadamlarının ses kayıtlarının, internete sızdırılmasının ardından bugün de Gülen'e ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ortaya çıktı.


FETHULLAH GÜLEN'E AİT SES KAYITLARI İDDİASI


ATV satışına ilişkin bu kayıtların servis edilmesinin hemen ardından, kirli savaşın diğer tarafında ki meçhul kişiler, Fethullah Gülen'e ve çok yakınında birine ait olduğunu iddia eden, Süleymen Şimşek adlı birinini konuşmalarını kapsıyor.

İddialara göre, Ses kayıtlarında 70 kadar milletvekilinin AK Parti'den istifa edeceği ileri sürülürken, yeni bir partinin kurulacağından söz ediliyor. Kurulacağı belirtilen yeni partinin yüzde 30 civarında oy alacağı, sadece cemaatin oyunun ise yüzde 7 civarında olduğu ileri sürülüyor. Bu iddiların konuşulduğu tarfların ise kimler olduğu meçhul.


ses kayıtlarındaki en ilginç iddia ise anlatılan bir rüya oluşturuyor. Peygamber efendimizinin cemaatten bazı kişilerin rüyasına girdiği ve atılan twit sayısını ikiye katlayın dediği kayıtta yer alıyor. Fethullah Gülen, kendisine anlatılan bu rüya üzerine söylenenin yapılmasını istiyor.


MUSTAFA KOÇ'A TESPİH


Youtube yüklenen ses kayıtlarında Fethullah Gülen'in Mustafa Koç'a tesbih hediye ettiği de belirtiliyor.


Ayrıca konuşmalar gerçekse Fethullah Gülen'e ait olduğu iddia edilen telefon görüşmesinde, diğer iş adamları ile yapılan görüşmeler aktarılıyor. Yapılan görüşmede Zafer Çağlayan'ın da adı geçiyor. Operasyonun ilk günlerinde Zafer Çağlayan'ın 300 bin dolarlık saati Reza Sarraf'tan hediye olarak aldığı iddia edilmişti. Fethullah Gülen'in Mustafa Koç'a "tespih" hediye etmesi kaydının, o iddialara karşılık olarak servis edildiği yorumlanıyor.

TÜM KAYITLARA NASIL ULAŞILIYOR

Bilindiği gibi yasa dışı yollardan elde edilip edilmediği kesin olmayan dinleme kayıtları, hem ilgili yasalar hem de gazetecilik etiği açısından sitemizden yayınlanmıyor. Ancak bu kayıtlara ulaşmak çok kolay. Google arama motoruna "atv satışı yeni ses kayıtları" yazmak ve açılan linkleri tıklamak yeterli. Bazı linklerde kayıtlara ulaşmayanlar diğerlerini deneyebilirler. Çünkü bazı siteler 1-2 gün yayınlayıp sonra kaldırmış oluyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı