ZAFER ÇAĞLAYAN SAAT SORANI İŞTEN ATTIRDI MI?

ZAFER ÇAĞLAYAN SAAT SORANI İŞTEN ATTIRDI MI?

Çağlayan’ın yakınlarından cevap geldi…

17 Aralık yolsuzluk operasyonunda adı geçen ve bu nedenle istifa eden eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın, kendisine lüks bir restoranda, “Zafer Bey saatiniz kaç?” diye soran doktoru işten attırdığı iddiası Ankara kulislerini karıştırdı. Hürriyet’in haberine göre; Çağlayan’ın yakın çevresi, söz konusu iddialara “Yıllarca sanayicilik yapan birisi kimsenin ekmeğiyle oynamaz” karşılığını verdi.

İddiaya göre Çağlayan, yaklaşık iki ay önce çocuklarıyla birlikte Çayyolu’nda ünlü bir restorana gitti. İlerleyen saatlerde, Çağlayan’ın masasının yakınına bir grup genç geldi. Kısa bir süre sonra gruptakilerden biri Çağlayan’a, “İyi akşamlar Zafer Bey, saat kaç acaba?” diye sordu. İlk etapta soruyu anlayamayan Çağlayan, daha sonra saati söyledi. Gençlerin kendi aralarında gülmeye başlaması üzerine durumu anlayan Çağlayan, saati soran kişilere tepki gösterdi. Olay, diğer müşterilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Çağlayan’ın yakın çevresinden biri ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

BİRİNİN EKMEĞİYLE OYNAMAZ

“Bu iddiaların yüzde 90’ı yalan. Bu iddiaları bire bin katarak gündeme getiriyorlar. Bakan bey; konuşmamızda o olayın bana tamamiyle yalan olduğunu söylemişti. Yıllarca sanayicilik yapan, iş hayatında bulunan Çağlayan’ın bir kişiyi işten attırması düşünülebilir mi, tamamen yalan. Böyle bir girişimde bulunmadı. Çukurambar’da geçtiği iddia edilen olay, mahkemeye taşınmadı. Çağlayan vicdanı olan bir isim, bir kişinin ekmeğiyle oynamaz.”

OLAY NEREDEN ÇIKTI?

17 Aralık operasyonu kapsamında Çağlayan’a Reza Sarraf tarafından, rüşvet olarak 700 bin liralık saat hediye edildiği iddiası gündeme gelmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı