ZAFER ÇAĞLAYAN BAKIN NEREDEN NEREYE GELMİŞ

ZAFER ÇAĞLAYAN BAKIN NEREDEN NEREYE GELMİŞ

ASO Başkanı olduğunda yanında 20 ye yakın işçi çalıştıran eski bir Mercedes arabaya binen Zafer Çağlayan'a komisyonda evlere şenlik sorular

 

Ankara Sanayi Odası başkanı olduktan sonra yaklaşık 20 işçinin çalıştığı fabrikası ve 190 Mercedes arabası ile mütevazi bir sanayici olan Zafer Çağlayan'ın AKP Milletvekili ve Bakan olduktan sonra servetinin uçuşa geçtiği, peşin para ödeyerek koluna 700 milyarlık saat aldığı normal karşılanırken, 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturmasını araştırma için kurulmuş komisyonda ilginç sorular sorulduğu ortaya çıktı.

KİMSE BU KADAR PARAYI HANGİ İŞLERİ YAPTINDA KAZANDIN DEMEDİ

ASO Başkanlığında mütevazi bir sanayici olan Zafer Çağlayan ASO başkanı olduktan sonra o zamanların Halk Bankası Genel Müdürü Ufuk söylemez ile yakınlaşarak Halk Bank'ta büyük işler alarak hızla büyüdüğü, ilk işini aldıktan sonra da eski 190 Mercedes'ini sıfır bir BMW ile değiştirdiği bilinirken. Şimdi koluna fabrika kuracak değerde saat takması normal karşılanıyor. Kimse Çağlayan'a "Çıkar şu fabrikanın defterlerini, kaç işçi çalıştırdın, ne kadar vergi ödedin, kaç katrilyonluk iş yaptın da milyarlık saatleri koluna takıyorsun" diye sormamış. Komisyonda Zafer Çağlayan'a sorulanlar ise evlere şenlik cinsinden.. İşte ayrıntılar.

KRİTİK SORULARI BİLMİYORUM DİYEREK GEÇİŞTİRDİ

AK Partili Komisyon Başkanı Hakkı Köylü’nün eski Bakan Zafer Çağlayan’a excel çizelgesine yer alan para trafiğini sordu. Çağlayan, “Kardeşim bana şirket devrinden dolayı borcunun bir bölümünü ödemiş. Kardeşim ile Happani veya Rıza Sarraf arasındaki alışverişi ben bilmiyorum” dedi.
MECLİS Soruşturma Komisyonu, AK Partili dört eski bakan hakkında rüşvet ve yolsuzluk suçlamasına konu olan 17 Aralık operasyonundaki bazı para hareketlerini doğrulayan önemli bulgulara ulaştı. Operasyonda el konulan “excel” çizelgesinde Reza Zarrab’ın birlikte iş yaptığı Happani ailesinden 30 Ekim 2012’de Mehmet Şenol Çağlayan’ın hesabına gönderilen 2 milyon 465 bin liranın, iki gün sonra ağabeyi, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın hesabına aktarıldığı tespit edildi. Çağlayan, “Kardeşim, şirket devrinden dolayı bana borcunun bir bölümünü ödemiş” derken, kardeşi ile Reza Zarrab ve Abdullah Happani arasındaki iş ilişkisini bilmediğini söyledi. Çağlayan, mal beyanına 3 ay geç eklediği 300 bin franklık saatin bedelini de kardeşinden aldığı parayla ödediğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı