ZABITANIN ÖLDÜRDÜĞÜ AKP'Lİ BAŞKANIN EŞİ KONUŞTU

ZABITANIN ÖLDÜRDÜĞÜ AKP'Lİ BAŞKANIN EŞİ KONUŞTU

"Sanık eşimi sürekli tehdit ediyordu. Cinayeti planlı bir şekilde işledi. Arkasında birilerinin olduğunu düşünüyorum

BURSA'nın Gürsu İlçesi'nde makam katında tartıştığı Belediye Başkanı AK Partili Cüneyt Yıldız'ı (41) öldürüp şoförü Yener Şimşek'i (38) ise yaraladığı öne sürülen zabıta memuru Fevzi Bekar'ın (47) yargılanmasına başlandı.

SAVUNMA YAPMADI

Sanık Fevzi Bekar'ın savunmasını yapmadığı duruşmada söz alan Cüneyt Yıldız'ın eşi Rana Yıldız, "Sanık daha önce de eşimi tehdit ediyordu. Cinayeti planlı olarak işledi. Arkasında birilerinin olduğunu düşünüyorum" dedi.

6 GÜN YAŞAYABİLDİ

Merkez Gürsu İlçe Belediyesi'nde geçen 20 Mayıs günü meydana gelen olayda, zabıta memuru Fevzi Bekar, kendisini müdür yapmadığı gerekcesiyle tartıştığı Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız ile kendisine engel olmak isteyen şoförü Yener Şimşek'i kurşun yağmuruna tuttu. Ağır yaralan Yıldız ile Şimşek, Şevket YIlmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Evli ve 2 çocuk babası Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız yapılan tüm müdahaleler rağmen olaydan 6 gün sonra yaşamını yitirirken, Yener Şimşek ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

4 GÜN SONRA TESLİM OLDU

Cinayet sonrası kaçan Fevzi Bekar, 4 gün sonra Yozgat’ın Boğazlayan İlçesi’nde polise teslim oldu. Hakkında, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan Fevzi Bekar'ın yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmada daha önce yazılı savunma yaptığını söyleyen Bekar, mazeret bildiren avukatının gelmemesi nedeniyle ifade vermeyeceğini açıkladı. Bu sırada duruşmayı izleyen Yıldız'ın yakınları sanık ile tartışınca mahkeme heyeti izleyicileri dışarı çıkardı.

'ARKASINDA BİRİLERİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Mahkemede ifade veren Cüneyt Yıldız'ın eşi Rana Yıldız, "Sanık eşimi sürekli tehdit ediyordu. Cinayeti planlı bir şekilde işledi. Arkasında birilerinin olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı