“Yüzsüzlüğün boyutu, yolsuzluğun boyutunu geçti...“

“Yüzsüzlüğün boyutu, yolsuzluğun boyutunu geçti...“

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye bir yolsuzlukla çalkalanıyordu, şimdi ise bir yüzsüzlükle çalkalandığını söyledi.

"BU KADAR PİŞKİNLİK, BU KADAR YOLSUZLUK OLUR"

 İnce, "Yüzsüzlüğün boyutu, yolsuzluğun boyutunu aşınca yüzümde uçuklar çıktı. Bu kadar pişkinlik, bu kadar yüzsüzlük olur" dedi.

Muharrem İnce, seçim bölgesi Bursa'da düzenlediği basın toplantısında, 'Seni Ankara'dan büyükşehir belediye başkan adayı yapmazlar. Gel, Yalova'da aday ol seçimde yarışalım' diye mesaj gönderen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a yanıt verdi.

Koçal'a, "Yalova Belediyesi'nin resmi sitesinde Atatürk resmi vardı, altında da 'Yalova Benim Kentimdir' yazıyordu. Onu niye kaldırdın" diye soran Muharrem İnce, "Yakup o resmi, Atatürk düşmanlarına, İnönü düşmanlarına, cumhuriyet düşmanlarına, bu cumhuriyetin kurucularına, '2 ayyaş' diyen patronuna yaranmak için mi kaldırdın. Şimdiden sonra sana cevap vermeyeceğim. Belediye başkan adayımız var, il başkanımız var, ilçe başkanımız var. Onlar senin muhatabındır. Yüreğin varsa, ben Vefa Salman'a kefilim. Çık meydana, Yalova'yı nasıl yağmaladığını anlatsın arkadaşım. Ben sana 5 numara büyük gelirim" dedi.

Başkan Koçal ile aynı ligde yarışmadıklarının altını çizen Muharrem İnce, "Nereye gitsen batırıyorsun be kardeşim sen. ANAP battı, Demokrat Parti'ye geçtin, DP'den aday olacaktı, birleşeceklerdi, koalisyon çöktü. AKP'ye gittin, ayakkabı kutusu ortaya çıktı. Buradan da bir ara kaçmanın yollarını ara. Bak burası batıyor, sen batan gemide durmazsın. Önceden terk edersin. Bak seni uyarıyorum, burası batıyor. Her gün istifalar geliyor, kendine yeni bir yer ara. Aynı ligde yarışmıyoruz. Benim üzerimden prim yapmaya çalışıyor. Ben Antep'e, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nı açıklamaya gittim, geldim. Şimdi buradan Ankara'ya, sonra da Giresun'a gideceğim. Ben Türkiye'de siyaset yapıyorum be kardeşim. Senin safran yoluna gittiğin gibi ben Trabzon'a gidiyorum, Mersin'e gidiyorum. Ben bu şekilde siyaset yapıyorum. Süpürgeliğe gittiğin anda Yakup Koçal'ın ismi yok. Seninle aynı ligde yarışmıyoruz. Akranlarınla yarış. Yakup, bak akranın burada. 30 Mart'tan sonra akranın bile olmayacak. Vefa ile yarışın, anlatın. Seni zaten gömecek sandığa, 10 gündür burada görüyorum" diye konuştu.

"YETİM HAKKI YEDİNİZ"


Basın toplantısında, Türkiye'nin yolsuzlukla çalkalandığının altını çizen Muharrem İnce, "Türkiye bir yolsuzlukla çalkalanıyordu, şimdi ise bir yüzsüzlükle çalkalanıyor. Yüzsüzlüğün boyutu, yolsuzluğun boyutunu aşınca yüzümde uçuklar çıktı. Bu kadar pişkinlik, bu kadar yüzsüzlük olur. Suçüstü yakalandınız hırsızlıktan, yetimin hakkını yediniz. Başı örtülü, başı açık bacımın hakkını yediniz. Be utanmaz adamlar, bu ne yüzsüzlük ve pişkinlik de, halen 'Komplo, vatan millet' diyorsunuz, 'Din iman' diyorsunuz. Din iman sadece sizde mi var? Yüzsüzlüğün boyut, yolsuzluğun boyutunu aştı. Bunların yüzünden yüzümde yaralar çıktı" ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, basın toplantısının ardından CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman ve partililerle pazar esnafını ziyaret etti.