YÜZLERCE İŞÇİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMSUZ SAYILDILAR

YÜZLERCE İŞÇİNİN ÖLÜMÜNDEN SORUMSUZ SAYILDILAR

AKP'li vekillerin oyları ile aklandılar

HDP'nin Soma ve Ermenek başta olmak üzere madenlerde meydana gelen kazalarda sorumluluğu olduğu gerekçesiyle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergeleri, TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. Böylelikle 2014 yılında meydana gelen ve sadece madenlerde meydana gelen kazalarda ölen yüzlerce işçinin hayatlarını kaybetmesinden ilgili bakalnlıkların sorumluluğu bulunmadığı resmen onaylanmış oldu. 

BAKAN KÜRSÜYE GELEREK ZAFER KONUŞMASI YAPTI

İki bakan hakkında verilen önergelerin gündeme alınıp alınmaması görüşüldü. Kendisi hakkında verilen gensoru önergesi üzerinde konuşmak üzere kürsüye gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Biz kömürü daha fazla üretmemiz lazım. Kömürün daha fazla üretilmesini bir suç gibi göstermek doğru bir yaklaşım değil" dedi. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

YÜZLERCE MADENCİNİN ÖLMESİ ÜZERİNE DUYGUSAL KONUŞAN SORUMSUZ BAKAN

“Bugün adalet karşısında kendisini koruyabilen, şu veya bu gerekçe ile koruyabilen yapıda insanlar oluşmuş olabilir. Sizin ve bizim inandığımız, hep beraber düşündüğümüz, ahirette bunların hesabını tek tek vereceğiz. İnsanların tek başına kanunların karşısında kendisini temize çıkartması yetmez. Ben hem kanunlar karşısında hem de uhrevi kurallar karşısında kendimizi bağlayıcı hissediyorum."

KENDİ SİYASETİNİN VEKİLLERİNİN ONAYI İLE İŞ CİNAYETİ ZAFERİ

İki bakan hakkında verilen önergelerin gündeme alınması ise reddedildi. Gensoru'nun reddedilmesinin ardından AK Partili milletvekilleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanına giderek tebrik etti

Kaynak:Haber Kaynağı