‘YÜZDE 50 OY ALMIŞ PARTİNİN İRADESİNİ SÖYLÜYORUM, S..TİR ET’

‘YÜZDE 50 OY ALMIŞ PARTİNİN İRADESİNİ SÖYLÜYORUM, S..TİR ET’

Efkan Ala ile TİB Başkanı,Tayfun Acarer arasında geçtiği öne sürülen görüşmeyi içeren ses kaydında Ala, Acarar'e 'Koca yüzde 50 oy almış partinin iradesini söylüyorum,

SİZİN YAPTIĞINIZI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARIRIZ

Efkan Ala ile Tayfun Acarer arasında geçtiği öne sürülen görüşmeyi içeren ses kaydında Ala, Acarar'e 'Koca yüzde 50 oy almış partinin iradesini söylüyorum, boş ver gerisini, s..tir et affedersin' diyor.  

25 Aralık’ta İçişleri Bakanlığı’na atanan eski Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer arasında geçtiği öne sürülen bir ses kaydı yayımlandı.Yurt gazetesinde yer alan haber şöyle.

S...R ET AFEDERSİN

Kayda göre, Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu’nun sitesinin kapatılması hakkında Ala, “Mahkeme kararı yok” diyen Acarer’e “İdarenin önleme yetkisi vardır. Bundan hiç çekinmeyin. Onu yapmayan savcı hakkında suç duyurusu olur” yanıtını veriyor. Görüşmede Ala olduğu öne sürülen kişi, “Ya kardeşim, biz yasa yapan yeriz, gerekirse hangi yasa yapılıyorsa onu yapar, sizin yaptığınızı suç olmaktan çıkarırız” diyor ve ekliyor: “Koca yüzde 50 oy almış partinin iradesini söylüyorum ben, boş ver gerisini, siktir et affedersin.”

Bugün gazetesi ve Gazeteciler.com gibi farklı mecralarda haberleştirilen ve yasal yollardan yapılıp yapılmadığı kuşku uyandıran kayıtta özetle şunlar konuşuluyor: 

Efkan Ala’yı arayan BTK Başkanı Acerer, “bir önceki gün bir bakanın söylediğini” aktardığı Yeni Dönem sitesinin kapatılması hakkında “mahkeme kararı konusunda bir girişim olmadığını” aktarıyor. Konuya ilişkin olarak önce “İstanbul kendiliğinden de harekete geçecekti, savcılar geçecek” diyen Ala, daha sonra “Sonra onu masaya yatıracağız, tamam, sabahleyin ben aradım da” diyor. Baransu’nun “Mahkeme kararı yok” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasından bahseden Acerer’i, Efkan Ala olduğu öne sürülen kişi özetle şöyle yanıtlıyor:

“Yapsınlar kardeşim, mahkeme kararı, orada gizli belgeleri yayınlıyor. Bak rahat olun, idarenin şeyi önleme yetkisi vardır. Bundan hiç çekinmeyin. Onu yapmayan savcı hakkında suç duyurusu olur. (…) Bunu suçüstü halidir bu. Hoşuma gitmiyor. Yayınlar eyvallah ama bu mahkeme kararlarını yayınlıyor. Bu gizli. Buna siz müdahale etmeseniz suç. (…) Adalet Bakanı’mız da oraya gidecek siz merak etmeyin.”

‘GEREKİRSE YAPTIĞINIZI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARIRIZ’


Ala, Tayfun Acarer’in “Yani bizim bu Youtube” diye başlayan cümlesini keserek konuşmasına “Ya kardeşim, biz yasa yapan yeriz, gerekirse hangi yasa yapılıyorsa onu yapar, sizin yaptığınızı suç olmaktan çıkarırız” ifadesini kullanıyor.

‘YÜZDE 50 OY ALMIŞ PARTİNİN İRADESİNİ SÖYLÜYORUM, S..TİR ET’


Efkan Ala, konuşmanın devamında Acarer’e, “Koca yüzde 50 oy almış partinin iradesini söylüyorum ben, boş ver gerisini, s..tir et affedersin. Hiç önemli değil” diyor. Konuşma Acarer’in “Tamam oldu sayın müsteşarım” ifadesiyle sonlanıyor.

BARANSU: TİB, ÇOLAKKADI İSTEDİ BİZ KAPATTIK DİYOR


Mehmet Baransu’nun kısa süre önce kurulan internet sitesi 19 Aralık 2013’te kapatıldı ve Baransu takip eden günlerde şu mesajları Twitter hesabından paylaştı:

“TİB, Turan Çolakkadı (dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı – T24) istedi biz siteyi kapattık diyor. Çolakkadı ben istemedim diyor.”

“TİBe yazı yazmıyor. kapisinin onunde eylem yapiyorum. Bu hukuksuz eyleme karsı Çolakkadının kapısının önünde eylem yapıyorum.”

“Müdahale yapmak istiyorlar polisler bana. Özel güvenlik de geldi. Bu hukuksuzlugu dünyaya duyurmak icin başsavcinin odasinin önünde bekleme eylemindeyim. Koridor polis kaynıyor.”

“Güvenlikciler yanda bekliyor. Bu hukuksuzluga, yasadışı kapamaya dur diyecek bir yetkili arıyoruz. Cumhurbaskanı bile sessiz. Sayın Çolakkadı kapatın diye talebiniz yoksa yaziniza istinaden neden sitem kapatildi.”

“Avukatima verdiginiz yaziyi TİB’e neden gondermiyorsnuz. Turan Çolakkadı benimle görüsmekten cekiniyor. Habire polis geliyor. Polisler size mudahale etmeden bu isi çözmek istiyoruz diyorlar. Bekliyoruz. Çolakkadı îsrarla hukuksuz eylemle ilgili bizimle görüşmüyor.”

“TİBle telefonla görüstum. Hukuksuz karara imza atan Baskan vekili Barış Yaslana karari ilettik. Telefonlara cikmaktan kaciyor.”

“Muz cumhuriyeti. Tum kapilar kapalı. Herkes hukuksuzluk yaptîgini biliyor. Cevaplari yok. Konusamiyorlar.”

“Gereken birazdan yapilacakmis. Guvenlige haber verildi.”

709_1.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı