Yüz Nakli İçin Akdeniz Üniversitesine gitti.

Yüz Nakli İçin Akdeniz Üniversitesine gitti.

Türkiye'deki ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından muayene edilecek.

YÜZ NAKLİ OLMAK İSTEYEN RECEP KARA, ÖN MUAYENE İÇİN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NE GİTTİ
 
Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'nde, 2004 yılında ağabeyinin düğününde oynağı av tüfeğinin ateş alması sonucu yüzü parçalanan ve yüz nakli olmak isteyen 21 yaşındaki Recep Kaya, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ön muayene olmak üzere Antalya'ya gitti. Türkiye'deki ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından muayene edileceği için çok mutlu olduğunu söyleyen Kaya, "Konusunda başarılı olmuş bir doktor tarafından muayene edilecek olmam benim için çok iyi olacak, çok mutluyum" dedi.
 
2004 yılında ağabeyinin düğününde av tüfeğiyle oynadığı sırada meydana gelen patlamayla yüzü parçalanan Recep Kaya'nın yüz nakli isteğine Akdeniz Üniversitesi'nden cevap geldi. Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Servisi'nde Türkiye'de ilk yüz naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından ön muayene için Akdeniz Üniversitesi'ne çağrılan Recep Kaya, bugün Kırklareli'nden yola çıktı. Otogardan eniştesi Muzaffer Peközer ile birlikte otobüse binan Recep Kaya önce İstanbul'a oradan da Antalya'ya geçecek.
 
Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak kontroller için çok heyecanlı olduğunu ifade eden Kaya, "Antalya da Akdeniz Üniversitesi'ne ön kontrol için gidiyoruz. Kırklareli halkına ve bana destek veren herkese ve Mehmet Sazara'ya çok teşekkür ediyorum. Bu konuda daha önce başarılı olmuş bir doktor tarafından muayene edilecek olmam benim için çok iyi, çok mutluyum" diye konuştu.
 
YOL PARASINI HAYIRSEVER KARŞILADI
 
Maddi durumu iyi olmayan Recep Kaya'nın yol masraflarını ise Kırklarelili Mehmet Sazara karşıladı. Kaya'nın durumunu medyadan öğrendiğini ve yardım etmek istediğini ifade eden Sazara, "Recep kardeşimizin durumunu gazeteden öğrendik. Kendi imkanlarımızla Recep yol masraflarını karşıladık. Kırklareli halkından da Recep'e yardım edilmesini bekliyoruz" dedi.
 
40 AMELİYAT GEÇİRDİ
 
2004 yılında Kırklareli'ndeki ilk mücadelesinin ardından Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Kaya, 3 yılda Plastik Cerrahi Bölümü'nde yaklaşık 40 ameliyat geçirdi. Bu ameliyatlar sırasında bacaklarından, sırtından ve kollarından alınan deri, doku ve kemik parçası alınarak yüzündeki burun ve çene çevresine nakil yapıldı. Geçirdiği ağır ameliyatlar nedeniyle Recep Kaya, ağızdan yemek yiyemediği için serum ve sıvı gıdalarla damardan beslendi.
 
Recep Kaya, yarın Akdeniz Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü'nde Türkiye'de ilk kez naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından kontrolden geçirilecek.