Yurtseverler Bu Mesajı Çocuklarına Okusun !

Yurtseverler Bu Mesajı Çocuklarına Okusun !

İlk derslerimizi doğadan aldık çocuklar…

ÇOCUKLARA ÇOK ANLAMLI BİR MESAJ

Artık 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çük sönük geçiyor Türkiye'de.
AKP iktidarı'nın Resmi bayramlara karşı 10 yıldır aldığı tavır, 23 Nisan neşesini ve önemini de unutturdu. Eskiden başta Cumhurbaşkanı olmak üzere daha bir gün önceden verilen mesajlar, tüm medyanın en önemli manşet konusu olan 23 Nisan'a yokmuş gibi davranılıyor. Bu yoksulluk içerisinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin de kuruluş günü olan ve Atatürk'ün çocuklara bir jest olarak armağan ettiği 23 Nisan bayramı günleri sıradan, öylesine icad edilmiş günler gibi algılanmaya başladı.
Artık günün önemine ilişkin pek az siyasetçinin akıllarda kalması için mesajlar yayınladığı bu 23 Nisan için CHP Gurup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan çok anlamlı bir metin yayınladı. "İlk derslerimizi doğadan aldık çocuklar" cümlesi ile başlayan bu güzel mesajı yayınlıyoruz.

EMİNE ÜLKER TARHAN'NIN 23 NİSAN İÇİN YAYINLADIĞI MESAJ


İlk derslerimizi doğadan aldık çocuklar…

“Köstebeklerden tünel kazmayı, kunduzlardan güvenli limanlar, kuşlardan ev yapmayı öğrendik...Örümceklerden dokuma, aşağı yuvarlanan kütüklerden tekerlek, yüzeyde salınan kütüklerden gemi yapmayı öğrendik. Rüzgardan ise yelken yapmayı…Peki kötülükleri kim öğretmiş olabilir bize? Hemcinsimize acı vermeyi ve hor görmeyi kimden öğrendik dersiniz.” diye sorar bir düşünür. Bugün bizi yönetenler, hergün savaş çığırtkanlığı yapanlar, cezaevlerini gençler, gazeteciler, aydınlarla dolduranlar bu zorbalığı kimden öğrendiler bilmiyorum çocuklar…

Başbakan ister asarsınız ister kesersiniz diyor 23 Nisanlarda size ama bence asmayın da kesmeyin de…

Asmaktan kesmekten çok acılar yaşadı bu ülke…

En iyisi siz araştırın, bulun, sorun, öğrenin, ülkenizi ve insanlarınızı tanıyın. bizi, halkı, sanki bizim efendimizmiş gibi aşağılamaya çalışanlara, öfkeyle bağırarak, kibirle yönetmeye çalışanlara karşı itiraz edin.

Kızlı erkekli oturmayı bile yoldan çıkmak olarak görenlere bırakmayın bu ülkeyi…

Cumhuriyetimizi bir sessizlik cumhuriyetine dönüştürmeye çalışanları izleyin ve sessiz kalmayın. ve sakın sakın ha, onlar gibi olmayın. son olarak, bu toprakları sevin ve bir an önce büyüyüp bizi daha iyi yönetin. bayramınız kutlu olsun çocuklar…

Emine Ülker Tarhan

EMİNE ÜLKER TARHAN KİMDİR ?


CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan  29 Kasım 1963't e Mersin Tarsus'ta doğdu. Babasının adı Ali, annesinin adı Halise'dir.

 
Yargıç; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Bir süre avukatlık yaptıktan sonra yargıçlığa başladı. 2006 yılında YARSAV'ın (Yargıçlar ve Savcılar Birliği) kuruluşunda kurucu üye olarak rol aldı. Daha sonra genel sekreterlik ve başkanlık görevlerini yürüttü. Yayınlanmış bir kitabı bulunmaktadır.
Orta düzeyde İngilizce bilen Tarhan, evli ve 2 çocuk annesidir.