Yurt Gazetesi İnternet Sitesine saldırı

Yurt Gazetesi İnternet Sitesine saldırı

" Sitemize yapılan yoğun siber saldırı yüsünden yayınımızı geçici olarak kapatmak zorunda kaldık" şeklinde bir haber yaptı.

SATIN ALAMADIKLARI GERÇEK HABERCİLERİ BÖYLE SUSTURMAYA ÇALIŞIYORLAR 

Gezi olayları başladığından beri, gerçek haberleri korkmadan ve usanmadan yayınlayan medya kuruluşlarına ve internet sitelerine saldırılar sürüyor. Halk direnişin tüm yurda yayılması ve iktidarı hedef alan direnişini sürdürmesi güç odaklarını, tüm imkanları ile gerçek haber yapan medya kuruluşlarını engelleme çabalarına bir yenisi eklendi. Bağımsı ve özgür gazeteciliği ile yayın yapan ve  her geçen gün tirajı ve okur sayısı yükselen YURT GAZETESİ ineternet sitesine sürdürel yoğun siber saldırılar, Yurt gazetesi internet sitesinin geçici olarak kapanmasına neden oldu.

Yurt gazetesi internet sitesi sosyal medya hesaplarından " Sitemize yapılan yoğun siber saldırı yüsünden yayınımızı geçici olarak kapatmak zorunda kaldık" şeklinde bir haber yaptı.

Yurt gazetesi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Gazetenin internet sitesine yapılan saldırıda kendilerine AKP Probaganda birimi adını veren bir gurup tarafından yapılan saldırı gerekçesinin, Gezi Parkı Direnişi haberlerine atıfta bulunarak Yurt gazetesini yayınına engel olmak amacı ile yapıldığı ve en kısa sürede yeniden gerçek yayıncılığa geri döneceklerini öğrendik..

YURT GAZETESİNDEN AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin açıklamamız

Doğru, gerçek haber yapan gazetemize siber saldırı.

Yurt gazetesi ve haber portalımız www.yurtgazetesi.com.tr yayın hayatına başladığından bu yana doğruları yazmaktan çekinmedi. Meclis kürsülerinden dahi hedef gösterildi yılmadı. Gezi direnişi boyunca gerçekleri yazdı, internet sitemiz gelişmeleri an be an aktardı. Ancak yaptığımız habercilik birilerini çok rahatsız etti. 

1 Temmuz akşam saatlerinde sitemize dönük saldırı başlatıldı. İndex sayfamız değiştirilerek yerine AKP Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından hazırlanan 28 dakikalık video konuldu. Sitemizin anasayfasına konulan bu video saldırının Gezi Parkı Direnişi boyunca yaptımız habercilikten duyulan büyük rahatsızlığın ifadesidir.

Saldırı sonrasında kendilerine Ay Yıldız Tim diyen grup twitter hesabından saldırıyı üstlendi. "Verdigimiz rahatsizliktan ötürü cok üzgünüz :) http://www.yurtgazetesi.com.tr" diyen Ay Yıldız Tim gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın twitlerine ise hakaretle yanıt verdi.

Saldırı nedeniyle sitemize erişimi bir süreliğine kapattık. Yarın sabah gazetemiz tüm bayilerde, internet sitemiz de dünyanın dört bir yanında gerçekleri anlatmaya devam edecek. Bu süreçte #yurtgazetesinesaldiri etiketi ve facebook sayfamız https://www.facebook.com/gazeteyurt üzerinden desteklerini bildiren tüm takipçi ve okuyucularımıza teşekkür ederiz.

Yurt tüm saldırılara rağmen gerçekleri yazmaya ve okurlarına ulaştırmaya devam edecek.