Yüreğimiz yandı, 4 şehit...

Yüreğimiz yandı, 4 şehit...

Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın da bulunduğu Oğulbey Mevkii'nde yüksek gerilim hattına takılıp düşen helikopterde önce 2 olduğu açıklanan şehit sayısı 4'e çıktı.


BİR BİNBAŞI, BİR ÜSTEĞMEN, İKİ ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde görev uçuşu gerçekleştiren askeri helikopter düştü. İlk gelen bilgilere göre helikopterde bulunan 2 pilotun şehit olduğu ifade edilmişti ancak son gelen bilgilerde şehit sayısının 4 olduğu öğrenildi.

Çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı olay yerine sevk edildi.

Kaza, Gölbaşı-Konya Karayolunun 10. kilometresinde Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın da bulunduğu Oğulbey mevkiinde meydana geldi.

Olay yerinden bildiren TRT Haber muhabiri Ali İhsan Toker, kazanın Gölbaşı ilçe merkezine 16 kilometre uzakta gerçekleştiğini bildirdi. Helikopterin, yüksek gerilim hattına takılarak düştüğünü söyleyen Toker, ambulans ve itfaiye araçları ile kaza kırım ekiplerinin olay yerinde olduğu bilgisini verdi. Toker, askeri ekiplerin de burada kazanın nasıl olduğunu incelediğini ifade etti.

YÜKSEK GERİLİM HATTINA TAKILDILAR

Helikopterin kazanın meydana geldiği 100 metre yakındaki bir evin üzerine düşmek üzereyken tekrar havalandığını, bu sırada yüksek gerilim hattına takılarak düştüğünü ifade eden Toker, helikopterde 5 askeri personelin bulunduğu bilgisini verdi. Bunlardan birinin binbaşı, birinin üstteğmen, diğerlerinin de teknisyen astsubay olduğunu söyleyen Toker, bir kişinin yaralı olarak hastaneye sevk edildiğini, iki şehidin enkazdan çıkarıldığınını söyledi. Diğer iki personeli enkazdan çıkarma çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren Toker, şimdiye kadar yazılı veya resmi bir açıklamanın yapılmadığını belirtti.

dha/dea