YURDU YAĞMUR,SEL VE FIRTINA TESLİM ALDI YENİ UYARI VAR

YURDU YAĞMUR,SEL VE FIRTINA TESLİM ALDI YENİ UYARI VAR

Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan aşırı yağış ve fırtına bir çok ilde hayatı felç etti işte bu gün olanlar

BU GECE SU BASKINI ANİ SEL TEHLİKESİ

Yapılan yazılı açıklamada yağışların; bugün İç Anadolu'nun batısında yerel kuvvetli, gece saatlerinde ve yarın İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Aksaray, Kırşehir çevrelerinde kuvvetli, Samsun, Ordu ve Düzce çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiği belirtildi. Meteoroloji, gökgürültülü sağanak yağış şeklinde meydana gelmesi beklenen yağışlar nedeni ile su baskını, ani sel, sel, yıldırım, dolu, kuvvetli rüzgar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

UÇAK TEKNİSYENİNİ YILDIRIM ÇARPTI

İzmir'de etkisini sürdüren olumsuz hava şartlarından dolayı İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda uçaklara yer hizmeti veren Turkish Ground Service (TGS) operatörü Ahmet Kıraslan'a yıldırım isabet etti.
TGS yer hizmetinde görevli operatör Kıraslan'a bu akşam saatlerinde uçağı park alanına götürmek için beklediği sırada apronda vücuduna yıldırım isabet etti. Korkudan şoka giren Kıraslan olay yerine gelen ambulansla en yakın hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen TGS operatörünün 24 saat hastanede müşahade altında tutularak taburcu edileceği bildirildi.

51437_99544_03092014160159_9.jpg

AĞAÇLAR DEVRİLDİ TELLER KOPTU EVLERİ SU BASTI

Kent merkezinde saat 16.30 sıralarında yağmurla birlikte başlayan şiddetli fırtına yaklaşık 10 dakika sürdü. Saatte hızlı 50 kilometreyi bulunan fırtına sırasında kentin birçok noktasında ağaçlar kökünden söküldü. Yollara ve park halindeki araçların üzerine devrilen ağaçlar, araç trafiğini felç etti. Tellidere Mahallesi'nde üzerine ağaç devrilen otomobilde bulunan bir kadın vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Güzelevler Mahallesi'nde de bir evin çatısı uçtu.

51437_13106_03092014155832_4.jpg

Merkez İsmailiye Mahallesi'nde ise çöken seranın altında kalan 5 işçi hafif yaralı olarak kurtarıldı. Keresteciler Sitesi'nde ise bir elektrik trafosu patladı.

270920141948047811984_2.jpg
DENİZE GİRDİ FIRTINAYA YAKALANDI İTFAİYE KURTARDI


Olay, saat 16.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Atatürk Parkı'nın bulunduğu kısımda meydana geldi. Arkadaşı Aleksandr Golovanov'la (29) yüzmek için denize giren Kemal Yüzgeç aniden çıkan fırtına ve dalgalar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kayalıklara tutunan Yüzgeç bulunduğu yerde mahsur kaldı. Golovanov'un haber vermesi üzerine olay yerine Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi sevk edildi. Yüzgeç'i kurtarma çabası dalgalar nedeniyle başarısız olunca bölgeye itfaiye ekibi de sevk edildi. Falezlerden kayalıklara inen itfaiye erinin yardımıyla halata bağlanan Kemal Yüzgeç yaklaşık 2 saat süren çalışmaların sonucunda yukarı çekilerek kurtarıldı. Olay yerine sevk edilen ambulansta sağlık kontrolünden geçirilen Kemal Yüzgeç kendisini kurtaran ekiplere teşekkür etti. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı