YUNANİSTAN'DA ERKEN SEÇİM

YUNANİSTAN'DA ERKEN SEÇİM

YUNANİSTAN’da parlamentonun Cumhurbaşkanını üç turda seçememesi üzerine alınan erken seçim kararından sonra seçmenler bugün sandık başına gitti.

Yunanistan’da kayıtlı 9 milyon 800 bin seçmen 19 bin 733 sandıkta sabah başlayan oy verme işlemi saat 19.00’da sona erecek. Yunanlı seçmen 300 sandalyeli meclisin yeni üyelerini belirlemek için oylarını kullanıyor. Yunanistan seçimleri Batı Trakya’da yaşayan soydaşlar için ayrı bir önem taşıyor. Gümülcine ve İskeçe’de Yunanlı seçmenlerin oy vermek için ilgi göstermemesinin yanında, soydaşların yoğun bir katılım gösterdiği dikkat çekti.

SOYDAŞLAR

Türkiye’de yaşayan ve Yunan pasaportu bulunan soydaşlarla otobüslerle oy kullanmak için kaylıtlı bulundukları köylere geldiler. Komşudaki seçimlerde Avrupa Birliği’nin ekonomik dayatmalarına direnen Siriza Partisi’nin birinci çıkması bekleniyor. Batı Trakya’da halen üç olan milletvekili sayısını korunması bekleniyor. Komşudaki seçimlerde Türklerin yaşadığı Batı Trakya’da soydaşlar yine mecliste üç milletvekili ile temsil edilmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı