YÜKSEKOVA ÇATIŞMASINDA ŞEHİT SAYISI ÇELİŞKİSİ

YÜKSEKOVA ÇATIŞMASINDA ŞEHİT SAYISI ÇELİŞKİSİ

Hakkari Yüksekova'da meydana gelen hain saldırının ardından şehit sayısı açıklamaları çelişkisi meydana geldi. İlk belirlemede 2 şehit açıklandı ardından 4 denildi. genelkurmay ise 3 şehit açıklaması yaptı

YARALI 2 ASKER HELİKOPTERLE VAN'A SEVK EDİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çıkan çatışmada yaralanan 6 askerden 2'si helikopterle Van'a sevk edildi.

DURUMLARI CİDDİ

İlk müdahaleri Yüksekova'da yapılan askerler, helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne getirildi. Tedaviye alınan askerlerin sağlık durumlarını ciddiyetini koruduğu belirtildi. Diğer 4 yaralının ise Hakkari Asker Hastane'nde tedavileri sürüyor.

Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ile Irak Sınırı'nın sıfır noktasında bulunan Çukurca İlçesi'nde hava hareketliliği yaşandı. Hakkari yönünden gelen uçakların Irak sınırına yöneldikleri gözlendi.

ŞEHİT SAYISI ÇELİŞKİSİ

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, yerel kaynaklara göre 4 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı.Ancak Genelkurmay açıklamasında şehit sayısı 3 olarak verildi. Bölgede çatışmalar devam ederken, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

YÜKSEKOVA'YA 20 KİLOMETRE

Yüksekova ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kamışlı Bölgesi'nde arama tarama faaliyeti yürüten askerlere terör örgütü PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla ateş açıldı. İlk ateşte 4 asker şehit olurken, 5 asker de yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle hastaneye kaldırılırken, çatışmanın halen devam ettiği bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildi. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Öte yandan 4 şehidin olduğu birliğin Efeler Taburu'na bağlı olduğu öğrenildi.

JANDARMA KARAKOLUNA SALDIRDILAR

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Kamışlı Jandarma Karakolu'na akşam saatlerinde bir grup PKK'lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 4 asker şehit olurken,5 asker de yaralandı.

4 ASKER ŞEHİT 5 ASKER YARALANDIKTAN SONRA HAVA DESTEĞİ

Yaralı askerler, ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılıp tedaviye alındı. Bölgede, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

TSK AÇIKLAMASINDA 3 ŞEHİT DENİLDİ

TSK: 14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.

 

Kaynak:Haber Kaynağı