YSK SEÇİM HİLESİNE KARŞI ÖNLEM AÇIKLADI

YSK SEÇİM HİLESİNE KARŞI ÖNLEM AÇIKLADI

Yüksek Seçim Kurulu başkanlığı sanki seçimlerde hile yapmanın tek yolu elektrik kesilme sorunuymuş gibi jeneratör alımı yapılacağını açıkladı.

YSK Başkanı Güven: Jeneratör bulunmayan yerlerin tamamına Jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık.

JENARATÖR ALINACAK KEDİ SORUNU BİTECEK

YSK Başkanı Sadi Güven düzenlediği basın toplantısında seçim hazırlıkları ile ilgili bilgi vererek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimlerde olası bir elektrik kesintisine karşı önlem alınacağını vurgulayan Sadi Güven, "YSK olarak gerekli önlemleri aldık, seçime hazırız. Seçimin yapılmasını artık bekliyoruz. Seçime hazırız. Her seçim döneminde Enerji Bakanlığıyla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Jeneratör bulunmayan yerlerin tamamına Jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Siyasi partilerin sandık başına gitmesi halinde bir sorun olacağını düşünmüyorum" dedi. 

EKSİKLER İÇİN 2 GÜN SÜRE VERİLECEK

YSK'nın gerekli önlemleri aldığını belirten Sadi Güven, "YSK olarak gerekli önlemleri aldık, seçime hazırız. Seçimin yapılmasını artık bekliyoruz. Seçime hazırız. Yurt dışında 54 ülkede seçim yapılacak. 8 Mayıs itibariye başlayacak 31 Mayıs itibariyle sona erecek" dedi. Bazı siyasi partilerin aday listelerinde eksik bilgi ve belge ile başvuru yaptıklarını belirten YSK Başkanı Sadi Güven, "Verilen aday listeleri incelenmektedir. Bazı siyasi partiler aday listelerinde eksik bilgi ve belge ile gelmişlerdir. Yarın saat 17.00 itibariyle bu eksikliklerini gidermeleri için kendilerine iki günlük süre tanıyacağız. Gerekli bildirimlere başlanmıştır. Siyasi partiler ülke çapında seçime girebilmek için en az 41 ilde tüm adayları eksiksiz bildirmekte yükümlüdür. Bir ilin tam olması için de vekil sayısı kadar adayın gösterilmesi gerekir. Eksik aday ve belge eksikliği halinde, belge ikmal edilmediği veya belgesini ikmal edemediği takdirde, o ilde seçime katılma hakkını kaybedeceklerdir. 41 ilde bu şekilde değerlendirilecektir. Sonraki aşamada ölüm, istifa ve YSK incelemesi sonucu iptal edilen adaya ilişkin olarak bir ikmal söz konusudur" ifadelerini kullandı. 

"181 BAĞIMSIZ ADAYIN  91'İ ERKEK, 16'SI DA KADIN" 

Sadi Güven, "Bağımsız adaylarımız bildiğiniz gibi illerimize müracaat etmişlerdir, aday sayımız 181'dir. Bunun yüzde 91'i erkek aday, 16 da kadın aday, yüzde 9 olarak gerçekleşmiştir. Ben siyasi partilerimizden ve bağımsız adaylarımız için bu adaylarımızın ülkemize siyasi partilere ve bağımsız olanların da ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

"YSK OLARAK GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDIK, SEÇİME HAZIRIZ"

YSK'nın gerekli önlemleri aldığını belirten Sadi Güven, "YSK olarak gerekli önlemleri aldık, seçime hazırız. Seçimin yapılmasını artık bekliyoruz. Seçime hazırız. Yurt dışında 54 ülkede seçim yapılacak. 8 Mayıs itibariye başlayacak 31 Mayıs itibariyle sona erecek" dedi. 

"HER SEÇİM DÖNEMİNDE ENERJİ BAKANLIĞIYLA GEREKLİ GÖRÜŞMELERİ YAPIYORUZ"

Her seçim döneminde Enerji Bakanlığıyla gerekli görüşmelerin yapıldığını belirten Sadi Güven, "Biz her seçim döneminde Enerji Bakanlığıyla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Her seçimde bu gündeme geliyor. Ancak, seçim günleri kesinti diğer günlere oranla çok daha az oluyor" dedi. 

"JENERATÖR BULUNMAYAN YERLERİN TAMAMINA JENERATÖR ALINABİLMESİ İÇİN GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIK"

Seçimlerden önce jeneratör bulunmayan yerlerin tamamına jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirten Sadi Güven, "Adalet bakanlığı ile görüştüm. Sayıları aldım. Bir kısım eksiklik var seçime kadar eksiklik giderilecek. Her türlü hazırlığı yapıyorlar. Gerekli tedbirleri aldık. Jeneratör bulunmayan yerlerin tamamına Jeneratör alınabilmesi için gerekli çalışmaları yaptık. Herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum" diye konuştu. 

"SİYASİ PARTİLERİN SANDIK BAŞINA GİTMESİ HALİNDE BİR SORUN OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Sandık güvenliğinden partilerin de sorumlu olduğunu ifade eden Sadi Güven, "Seçimde yarışan da seçimi yapan da siyasi partilerdir. Seçimin ve güvenliğinin teminatı siyasi partiler. Siyasi partilerimiz mutlaka sandığın başına olması gerekir. Siyasi partilerin sandık başına gitmesi halinde bir sorun olacağını düşünmüyorum" dedi.