Yorgo'dan Twitter'de Rabiacılara Kapak Sorular

Yorgo'dan Twitter'de Rabiacılara Kapak Sorular

YORGO’DAN RABİACILARA KAPAK TWEET

 
Popüler sosyal paylaşım sitesi fenomenlerinden Yorgo Angelopoulos attığı bir tweetle son günlerin modası Rabia işareti yapanlara kapak bir yanıt verdi. Twitter’de Melih Gökçek, Egemen Bağış hatta Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Gül’ün bile kimi tweetlerine sert yanıtlar yazmakla ünlü bir kimlik haline gelen Yorgo, bu seferde hazırladığı bir afişle, Rabia işareti yapanlara kapak sorular sordu. Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta sonu Bursa’da yaptığı açılışta, Başbakan Erdoğan Rabia işareti yapmış, ardından bu işaret islami kesim içerisinde yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştı. Sosyal medyada bazı kullanıcılar ise profil resimlerine 4 parmakla yapılan Rabia işareti resmini koymuşlardı. Yorgo bu işareti kullananlara, hazırladığı afişle sorular yöneltiyor. Twitter kullanıcıları arasında çok ilgi gören Yorgo’nun Rabia’cılara sorduğu sorular ise tam ibretlik. İşte kullanıcılar tarafından binlerce kez RT edilen, Yorgo’nun o mesajı.

KARABAĞ'DA TÜRKLER KATLEDİRKEN, BUNU PROTESTO EDEN MISIRLI GÖRDÜNÜZ MÜ?


 
RABİA İŞARETİ NE ANLAMA GELİYOR?
 
Rabia Arapçada “dört” demek ve Rabiatül Adeviye Meydanı’nı hatırlatıyor. Müslüman Kardeşler dün tüm gösterilerde öncelikle bu sembolün kullanılması çağrısı yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da iki gün önce Bursa’da Rabia işareti ile selam vermesi Arap medyasına yansıdı.
 
KİM BU YORGO?
 
Twitterde her attığı tweeti yüzlerce kez RT edilen Yorgo Angelopoulos kim peki? Verdi bir röportajda gerçek kimliğine ilişkin bazı bilgileri gizli tuttuğunu söyleyen Yorgo, Türkiye doğumlu bir Rum. Röportajda kendisine dair anlattıklarını aynen aktarıyoruz.

"Adım elbette Yorgo. Lakin Türkiye’de yaşayan azınlıklarda iki ismi olan çok insan var ki bunu Rum ya da Ermeni komşuları olanlar çok iyi bilir. Yani hem Türk hem de yabancı isme sahip kişiler. Türk ismim olsa da(!) bunu ifşa edeceğimi sanmıyorum. Nedenine gelince elbette çekindiğimden değil korkum yok kimseden ama Türkiye’nin böyle bir zamanında ben bu kadar sert ve dik tepkiler verirken neden kendimi deşifre edeyim ki? Siz olsanız eder miydiniz?"

Yorgo Angelopoulos herhangi bir partiye üye değil ama siyasetçi olarak Osman Pamukoğlu hayranı.