YÖNETMELİK DEĞİŞİNCE OKUL İFLAS ETTİ ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI

YÖNETMELİK DEĞİŞİNCE OKUL İFLAS ETTİ ÖĞRENCİLER ORTADA KALDI

Öğrenciler ortada devlet okuluna kabul etmiyor

ANTALYA'da dört yıl önce açılan kentin ilk özel sağlık meslek lisesi, öğretmenlerin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle istifa etmesi üzerine faaliyetine son verdi. Okulda eğitim gören öğrenciler ise ortada kaldı. Velilere, çocuklarının eğitimi için ödedikleri paraların yerine senet verildi. 

DEVLET KABUL ETMEDİ

Çağlayan Mahallesi Rauf Denktaş Caddesi'ndeki Özek Eğitim Kurumları'na ait Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ndeki ekonomik kriz, öğretmenlerin istifasıyla sonuçlandı. Maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle öğretmenlerin derslere girmemesi üzerine okul idaresi faaliyetine son verdi. Okulda eğitim gören 100'e yakın öğrencinin ailelerine ise ödenen eğitim ücretlerinin karşılığında senet verildi. Şoke olan veliler, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden çocuklarının devlet okullarına kayıt yaptırılması talebinde bulundu. Ancak velilere, devlet okulları yerine Antalya'daki diğer özel okullar adres gösterildi. 

BÖYLE REZALET GÖRÜLMEDİ

Mağdur olduklarını söyleyen öğrenci velilerinden Ömer Ali Kemerci, geçen yıl oğlu Kahraman'ı birinci sınıfa kayıt yaptırdığını söyledi. Aylık taksitler halinde eğitim ücretini ödediğini anlatan Kemerci, "Bu yılın eğitimi için geçen mart ayında 'kontenjanlar dolacak' denildi. Bu yılın eğitimi için geçen mart ayında 8 bin 250 TL ödedim. Varımızı yoğumuzu buraya yatırdım. Ama okul açıldıktan sonra 'nakiller var' denilerek ders yapılmadı. Bir süre sonra dersler başladı. 15 gündür tekrar dersler durdu. Okula gelince öğretmenlerin olmadığını, öğrencilerin de çoğunun gittiğini öğrendik. Ben Korkuteli'den geliyorum. İşi gücü bırakıp geldim. Devlet okuluna kayıt ettirmek istedik. Milli Eğitim özel okul olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine bir başka özel okula oğlumu kayıt ettirdim. Peşin ödediğim paranın yerine ise senet verdiler. 20 gün sonrasına tarih atılan bu senedin ödenip ödenmeyeceğini bilmiyorum. Bize okulun iflas ettiğini söylediler" diye konuştu.

PARA YERİNE SENET

Öğrenci velilerinden Nermin Karabulut da öğretmenlerin işi bırakıp gitmeleri nedeniyle okulun faaliyetine son verildiğini, çocuklarının devlet okuluna kayıt yaptırılabilmesi için gittikleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de ellerinin boş döndüğünü söyledi. Karabulut, "Herkese para yerine senet veriyorlar. '10-15 gün içinde ödeyeceğiz' deniliyor" dedi. 

Öğrenci velilerinden Ayşe Ekici de “Okulun kapanacağını söyleyip bizi çağırdılar. Para yerine senet verip gönderdiler. Bize anlatılana göre maaşlarını alamayan öğretmenler istifa edip gitmiş. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi. 

 

Öğrencilerden Yunus Emre Ekici de öğretmenlerin maaşlarını alamadığı için çoğunun istifa ettiğini, bu nedenle okuldaki eğitimin durduğunu söyledi. Okulun 11'inci sınıf öğrencilerinden Havva Nur Karacagün ile Ayşe Güngör de üç yıldır eğitim gördükleri okuldan bu yıla kadar çok memnun olduklarını söyledi. Ancak bu yıl öğretmenlerin paralarını alamadıklarını söyleyerek derse girmediğini anlatan öğrenciler, “Biz ailelerimize öğretmenlerin derslere girmediğini söyleyince okul idaresi bizi yalanlıyordu. Şimdi yalanlayacak bir durum kalmadı. Mağdur olduk" dedi.

ÖĞRENCİLERE STAJ YAPTIRACAK HASTANE BULAMADIK

Okulun kurucusu Kerim Özkan ise yaşanan krize neden olarak Milli Eğitim'deki politika değişikliklerini gösterdi. Okulun Antalya'nın ilk özel sağlık meslek lisesi olduğunu anlatan Özkan, “Dört yıl önce açtığımız bu okul kentin ilk özel sağlık meslek lisesiydi. Bizden sonra Antalya'da 10 kadar daha okul açıldı. Ama okul açıldıktan sonra Milli Eğitim yönetmelik değişikliği yaptı. Bu değişikliği nedeniyle öğrencilerimizi staj yaptıracak hastane bulamadık. Ayrıca devlet okullarında kontenjan artışı nedeniyle öğrencilerimizin bir kısmını da kaybettik. Öğrenci kaybından dolayı kiralarımızı ve öğretmen maaşlarını ödeyemedik. Bazı veliler de eğitim ücretini geciktirince tıkandık. Bu sene 185 öğrenciyle eğitime başlamıştık. Şu an 96 öğrencimiz kalmıştı. Kimseyi mağdur etmeden aldığımız ücreti iade etmek için senet verdik" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı