Yonca Evcimik Egemen Bağış'tan 300 Milyar Aldı mı

Yonca Evcimik Egemen Bağış'tan 300 Milyar Aldı mı

HAYVİST aktivistleri, Yonca Evcimik’in Bakan Egemen Bağış’tan 300 Bin TL, hayvan hakları için para aldığını ama bu paranın nereye harcandığının bilinmediğini iddia ettiler.

CUMA HİKMET/HABER ARTI 

HAYVAN SEVERLER İSYAN ETTİ


Son zamanlar da sıkça gündeme gelen eski popüler sanatçılardan Yonca Evcimik’in önderlik ettiği, Sezen Aksu, Ajda pekkan, Neslihan Yargıcı, Billur Kalkavan gibi tanınmış sanatçı ve sosyete mensuplarının destek verdiği, “Hayvan Hakları” girişimi, bir gurup hayvan severler tarafından kuşkuyla karşılanmaya başladı.

HAYVAN SEVERLER SORUYOR 

AKP nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi nin dört elle sarıldığı projeye, hayvan severler skandal iddialarda bulundular.
Yonca Evcimik’in bir yıldır başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, çoğu AKP li Belediyeleri dolaşarak yardım istediği girişimin ardından, Hayvan Haklari Aktivistleri (HAYVİST) derneğinin Face Book sayfasında, bir kısım hayvan severler kuşkularını açıklamaya başladılar.

300 BİN TL'Yİ NE YAPTINIZ?
Yonce Evcimik, Hayvan Hakları konusunda Başbakan Erdoğan ve AB Bakanı Egemen Bağış ile de görüşmüştü. HAYVİST aktivistleri, Yonca Evcimik’in Bakan Egemen Bağış’tan 300 Bin TL, hayvan hakları için para aldığını ama bu paranın nereye harcandığının bilinmediğini iddia ettiler. Bakan Bağış’ın Hayvan Hakları projesinde kullanılmak üzere, Haytap adlı dernek adına Yonca Evcimik’e verildiğini, söyleyen, hayvan severler, “bu para nereye harcandı bilmek istiyoruz” diye sordular?

FACEBOOK SAYFALARINDAN İSYAN ETTİLER
Facebok ta ki binlerce üyesi bulunan, Hayvan Haklari Aktivistleri (HAYVİST) adlı sayfalarında, Yonce Evcimik ve destekçisi derneğe sorular yönelten “Hayvan Severler” iddialarını şöyle sürdürdüler.

"300.000 lira...
Ab fonlarından sayın Egemen Bağış tarafından,
hayvan hakları için kullanılmak üzere Haytap'la yakın temas içinde olan ve birlikte hareket eden Yonca Evcimik'e verilmiştir...

Devletin hayvan haklarına böyle bir destek vermesi son derece memnuniyet verici bir durumdur.
Peki ama bu paralar nereye harcandı ? Bilinen bir klip ve neden ve ne için yapıldığı anlaşılamayan bir defile var, birkaç tane (bir-iki kişilik) çocuklara yönelik tiyatro oyunu vardır...

Yukarıdaki saydıklarımın kabaca bir maliyeti çıkarıldığında en fazla 30-35 bin lira tutuyor, bilboardlar bedava, çekimler bedava, oynayanlar bedava, mankenlik yapanlar bedava, afişler bedava, (bunlar İBB tarafından karşılanmıştır)
Haytap'ın üye dernekleri örneğin haydost "himayemdeki hayvanlar aç, yedirecek kuru ekmeğim dahi yok lütfen yardım edin" derken, ya da Dohayder üç kuruşa muhtaçken bu kadar büyük paralar nereye harcandı ?

Sorum Yonca Evcimik ve beraber çalıştığı Haytap'a, sahipsiz hayvanlar için harcanmak üzere verilen bu para, nereye neden ve niçin harcandı?

Bir sorumda size ;
Eğer ki size sahipsiz hayvanlar için 300.000 lira verilmiş olsa, video klip çekip defile mi yapardınız?"


YONCA EVCİMİK VE SOSYETE EGEMEN BAĞIŞ İLE BASINA KAPALI GÖRÜŞMÜŞLER

Bir gazete haberine göre Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sanatçı Yonca Evcimik'i kabul etti.
Sanatçı Yonca Evcimik görüşmede AB Bakanı Bağış'tan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ortak yürüttükleri 'Var Olmak Haktır' projesi için destek istedi.
Bakan Bağış görüşmenin basına açık bölümünde heyete şunları söyledi;

'Sayın Başbakanın söz verdiği bir konuda benim bir kez daha söz vermem benim anlayışıma sığmaz. Başbakanımızın sözü bizlere talimattır. Onun için gerekli yasal çalışmaları eminim ki arkadaşlarımız başlattı bile. İnşallah en kısa sürede o da gerçekleşecek. Mantıklı ve gerekli bir talep. Bu ayıplarımızı hep birlikte ortadan kaldıracağız inşallah.''

Görüşme daha sonra basın mensuplarına nedense kapatıldı?