YOLSUZLUK OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

YOLSUZLUK OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

.

 Yolsuzluk operasyonunda 2 yeni gelişme

Bir işadamı ifade verirken, evinde 4,5 milyon dolar bulunan banka müdürü kendi tanığını dinletti.
EVİNDE 4 BUÇUK MİLYON DOLAR BULUNAN BANKA MÜDÜRÜ KENDİ TANIĞINI DİNLETTİ


İstanbul, (DHA) 17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması kapsamında Halkbank Dış İşlemler Daire Başkanı Hakan Aydoğan tanık olarak dinlendi. Aydoğan, tutuklu Genel Müdür Süleyman Aslan'ın talebi üzerine tanıklık yaptı. 

Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın avukatı Ersan Şen, soruşturmayı yürüten savcı Ekrem Aydıner'e tanık dinletme talebinde bulunmuştu. Talebi değerlendiren savcı Aydıner, Halkbank Dış İşlemler Daire Başkanı
Hakan Aydoğan'ın dinlenmesine karar verdi. Tanık Aydoğan sabah saatlerinde savcı Ekrem Aydıner'in odasına girdi. Yaklaşık 3 saat ifade veren Aydoğan savcılıktan ayrıldı. 

Öte yandan tanık dinleme talebi değerlendirilen Halkbank'ın eski Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkındaki "mal varlığa tedbir" kararı da aynı gün içerisinde kaldırıldı.


SİNPAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI "2'NCİ DALGA SORUŞTURMASI"NI YÜRÜTEN SAVCILARA İFADE VERDİ


Sinpaş Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik "2'nci dalga soruşturması"nı yürüten savcılara ifade verdi.

Kamuoyunda "25 Aralık" ya da "2' nci dalga" olarak bilinen soruşturma kapsamında adı geçen işadamı Avni Çelik ifade verdi. Çelik'in avukatları müvekkillerinin "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade verdiği ileri sürdü. 


AVUKATLARIYLA ADLİYEYE GELDİ


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na avukatlarıyla birlikte gelen SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, adliyede yaklaşık yarım kaldı. Bu sürede savcılara ifade veren Çelik daha sonra adliyeden ayrıldı. 


SAVCI AKKAŞ'IN BAŞLATTIĞI SORUŞTURMA


Söz konusu soruşturma, savcı Muammer Akkaş tarafından başlatılmıştı. 41 ismin şüpheli sıfatıyla geçtiği dosya Akkaş'tan alınmış, savcı Akkaş daha sonra da bTekirdağ'a tayin edilmişti.


SORUŞTURMAYA 4 TERÖRLE MÜCADELE SAVCISI YÜRÜTÜYOR 


Akkaş'tan alınan soruşturmayı 4 Terörle Mücadele savcısı yürütüyor. İsmail Uçar, Fuzuli Aydoğdu, İrfan Fidan ve Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturmada kamuoyuna yansıyan ilk işlem de Çelik'in ifadesinin alınması oldu.