Yolsuzluk iddiaları peş peşe patlıyor !

Yolsuzluk iddiaları peş peşe patlıyor !

Gene yolsuzluk, gene Kayseri İddiası

YİNE KAYSERİ YİNE ESKİ VALİ YİNE BELEDİYE BAŞKANI
 
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz mecliste yaptığı basın toplantısında, Kayseri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından muhtaçlara dağıtılması gereken nakdi yardımların dağıtılmış gibi gösterilip aslında iç edildiğini iddia etti. Kayseri SYDV’ye kamu davası açıldığını belirten Özgündüz, “Dönemin valisi Osman Güneş’in, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin kızının düğününde taktığı altın bile bu vakfa fatura edilmiş.” dedi.
 
Kayseri vakfından 1 milyon 462 bin 573 TL’nin 371 fakire dağıtılmış gibi gösterildiği ama kişisel harcamalarda kullanıldığını iddia eden Ali Özgündüz konuşmasına şöyle devam etti:
 
ARA KARARDAN VAZ GEÇİLDİ

Davanın duruşmasında, mütevelli heyeti üyelerinin tanık olarak dinlenmesine karar verildi ama her nedense sonraki duruşmada bu ara karardan vazgeçildi. Son duruşmada savcı, Kayseri Valiliği’nin soruşturma izni vermemesi nedeniyle vali yardımcıları hakkında açılan kamu davasının düşürülmesini, diğer kişilerin yargılanmasına devam edilmesini talep etti. Savcı ayrıca, dönemin valileri olan ve vakfın mütevelli heyeti başkanlığını yapan kişilerin bu görevlerini vali yardımcılarına devredemeyecekleri, görevlerini yerine getirmemeleri nedeniyle başta Osman Güneş olmak üzere Kayseri valilileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasını da talep etti.

BAŞBAKAN SIK SIK FAKİR, FUKARA,GUREBA EDEBİYATI YAPMAKTADIR
 
Bu kadar ahlak dışı ve fütursuzca yapılan hırsızlığı gerçekleştiren kişilerin en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor. Sayın Başbakan sık sık fakir fukara, garip gureba edebiyatı yapmaktadır. Eğer bu söyleminde hakikaten samimiyse, Başbakanlık Teftiş Kurulu’na talimat vererek sorumluların cezalandırılması sağlamalı. Sayın İçişleri Bakanı, şu anda kendisine yardımcılık görevini yürüten Osman Güneş’i, derhal görevden almalıdır.

YARDIM YAPILMIŞ GİBİ GÖSTERİLİP YAPILMAYAN VATANDAŞLARIN İFADESİ VAR
 
İstanbul Milletvekili Özgündüz basın toplantısında kendisine yardım yapılmış gibi gösterilen ama yardım alamayan muhtaç vatandaşların ifadelerine yer verdi. Ayrıca konuyla ilgili olarak CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da görüşlerini belirterek SYDV’lerin yoksul vatandaşlara yardım için kurulmuş olduğunu ifade etti ve şu açıklamalarda bulundu:

DÜĞÜN TAKISI FAKİR FUKARA VAKFINA FATURA
 
Sinek ufak ama mide bulandırıyor. Rakam 1 milyon 400 bin görünüyor ama 351 hanede çorbanın kaynamadığını, soğukta gece geçirdiğini, acı içinde inim inim inlediğini düşündüğünüzde bir kişi daha olsa insanın yüreğini sızlatıyor. Mehmet Özhaseki’ye çağrıda bulunmak istiyorum. Doğrudur ya da yanlıştır ama Osman Güneş’in kızınızın düğününde verdiği iddia edilen takıyı iade edecek misiniz?