'Yolsuzluğun resmi'ne yanıt

'Yolsuzluğun resmi'ne yanıt

CHP lideri Başbakan, ''Bana yolsuzluğun resmini yapabilir misin" diye sordu. Başbakan Erdoğan cevabını bugün verdi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AKP Genel Merkezi'nde yapılan Milletvekili Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'yla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, ''Ekibimizle oturur beraberce kapalı oturum yaparız ki bu yasalar içinde var o ayrı bir konu hele hele siyasetçiler olarak, gruplar olarak  bunun kararını kendimiz veririz, köşe yazarları bunu belirleyecek değil. Bizim her işimizde temel ilkemiz görüşlerimizi, düşüncelerimizi, tekliflerimizi kendi aramızda istişare ederek nihai kararımızı vermektir. Hangi makamda olursa olsun hangi gücü, hangi iradeyi, hangi iktidarı elinde bulundurursa bulundursun bizim hareketimiz, bizim davamız her meseleyi istişare, her meselede de korkmadan çekinmeden tereddüt etmeden hakkı, gerçeği söylemeyi gerektirir. Bu istişareleri de Kızılay Meydanı'nda yapacak halimiz yok'' dedi.

KÜRSÜYE HER ÇIKTIĞINDA YOLSUZLUK DİYOR
Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı tam 2,5 yıldır, kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Biz yola çıkarken 3Y prensibiyle yola çıktık. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele... ve hepsinde de hamdolsun çok ciddi mesafeler aldık. Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş, belgelendirebilmiş, delillendirebilmiş değil'' şeklinde konuştu.


KARŞILIKSIZ PARA BASILMIYOR
10 yıldır ülkede karşılıksız para basılmadığını söyleyen Erdoğan, "Kim böyle bir yola tevessül ederse, bizimle yolu ayrılır. Bizim kitabımızda karşılıksız para basmak yok. Eğer bugün TL dolar karşısında, dövizler karşısında bir değer ifade ediyorsa işte bunun anlamı bizim paramıza olan bağlılığımızdır, ona verdiğimiz değerdir'' dedi.

O HAVAALANINI YİNE YAPACAĞIZ
Başbakan Erdoğan, Hakkari'deki havaalanı inşaatının PKK tarafından engellendiğini ileri sürerek, “O havaalanını yine yapacağız'' diye konuştu.