Yolcu otobüsünde ' Engelli Kıza' tecavüz skandalı

Yolcu otobüsünde ' Engelli Kıza' tecavüz skandalı

20 yaşında % 40 işitme engelli genç kızı otobüs firmasının 2 şoförü İstanbul Otogarında taciz yüzünden tutukladı

Yolcu otobüsü şoförü cinsel istismar olaylarına bir yenisi eklendi. Son iğrenç olayın gerçekleştiği yer ise İstanbul Otogarı.

KURBAN ENGELLİ

20 yaşındaki yüzde 40 işitme engelli F.A. adlı geç kadın, 2 Aralık 2016’da İstanbul Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’nda saldırıya uğradı. Büyük bir otobüs firmasında çalışan 2 şoför, genç kıza cinsel saldırıda bulundu. Geçen yılın son günlerinde yaşanan istismar olayı soruşturma sonrası açılan davanın iddianamesiyle ortaya çıktı. 

YOL KENARINDA BEKLEYEN GENÇ KIZI OTOBÜSE ALDILAR

Gazete Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, Kayseri’den İstanbul’a gelen yolcu otobüsünün şoförleri Mehmet E. (45) ile Serhat O. (37) Esenler Otogarı’nda yolcularını indirdi. Esenler Otogarı içindeki akaryakıt istasyonuna gitmek üzere hareket eden otobüsün şoförü Mehmet E., yol kenarında bekleyen genç bir kızı görünce diğer şoföre durmasını söyledi. 

BEŞİKTAŞ'A GİDECEĞİNİ SÖYLEYEN KIZI KANDIRDILAR

F.A. adlı genç kız, metroyla Beşiktaş’a gideceğini söylese de şoförler, kendisini metroya bırakacakları sözünü verdi. Daha sonra F.A.'ya otobüsün kapıları kapatılarak cinsel istismarda bulunuldu.

Turnikelerden engelli kimliğiyle geçen genç kız, güvenlik görevlilerine tecavüze uğradığını söyledi. Polis, 2 şoförü de gözaltına aldı. Mehmet E. tutuklanırken, diğer şoför Serhat O. adli kontrolle serbest kaldı.

33 YIL HAPİS İSTENİYOR

2 sanığa, “cinsel saldırı”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” suçlarından 33’er yıla kadar hapis cezası istendi.

İlgili Haberler