YOLA KAYA DÜŞTÜ: 22 YARALI

YOLA KAYA DÜŞTÜ: 22 YARALI

KARABÜK'te, yamaçtan yola düşen kaya parçasına çarpıp kontrolden çıkan midibüs, tünel girişine çarparak devrildi. Kazada 22 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Karabük ile Yenice arasındaki yolda Çakmakkaya Tüneli girişinde meydana geldi. Yenice'den Karabük'e yolcu taşıyan Hasan Arat yönetimindeki 78 M 5009 plakalı midibüs, yağmur nedeniyle yamaçtan yola düşen kaya parçasına çarptı. Kontrolden çıkan midibüs, tünel girişine çarpıp devrildi. 8'i dershane öğrencisi 21 yolcu ve sürücü Hasan Arat yaralandı.

Yaralılara, ilk müdahale kaza yerinde yapıldı, ardından ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan öğrenci, Özge Çavuşoğlu'nun durumunun ağır olduğu, diğerlerinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Kazayı duyarak olay yerine gelen sürücünün ağabeyi Sabri Arat, kazanın yağmur nedeniyle yola düşen kaya parçasının neden olduğunu söyledi. Arat, "Kardeşim direksiyonu kırıyor. Ancak kaya parçası araca çarpıyor. Bu bölgede sürekli taş düşüyor" dedi.

Hastanede yaralıları ziyaret eden Vali Yardımcısı Erkan Çapar ise "Sürücü, kayaya çarpmamak için manevra yapıyor, ama kurtaramıyor ve araç tünel girişine çarpıp devriliyor. Sadece bir yaralının durumu biraz ciddi" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı