YÖK’te büyük skandal!

YÖK’te büyük skandal!

Muharrem İnce: "Hacettepe Üniversitesi rektörünün görevine bir an önce son verilmesi gerekir."

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlamasını istediği 18.03.2013 tarihli soru önergesine gelen yanıta tepki gösterdi.

CHP’li Muharrem İnce 18.03.2013 tarihli önergesinde, “Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in rektör olarak atandığı tarihte ve rektör olarak atandıktan sonra bir şirketin ortağı ve şirket müdürü olarak görev yaptığı Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarında net bir şekilde görülmektedir. Bununla birlikte Murat Tuncer’in Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı yaptığı da bilinmektedir. Murat Tuncer’in 2547 sayılı yasanın 36. Maddesinin son fıkrası hükümlerine göre rektör olarak atanamayacağı hiçbir yoruma gerek kalmaksızın ortadadır.” diye ifade etmişti.

Muharrem İnce Milli Eğitim bakanı Nabi Avcı’ya şu soruları yöneltmişti, “YÖK Başkanlığı’nda Murat Tuncer’in özgeçmişte şirket ortaklığı ve şirket müdürü olduğu bilgisi bulunmakta mıdır? YÖK Başkanlığı Murat Tuncer’in şirket ortağı ve şirket müdürü olarak görev yaptığım rektör olarak atanmadan önce bilmekte miydi?

” İnceleme soruşturma devam ediyor”

CHP’li İnce’nin sorularına yanıt Bakan Nabi Avcı’dan geldi.

Bakan Avcı, ” “Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Murat TUNCER’in şirket ortağı ya da şirket müdürü olduğuna ilişkin dosyasında herhangi bir bilgi bulunmadığından rektör olarak atamasının yapılmış olduğu,bu konuda Yükseköğretim Kumlu Başkanlığına intikal eden yeni bir belgeye istinaden Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı nezdinde halen yürütülmekte olan inceleme/soruşturmanın devam ettiği, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca konuya ilişkin olarak; Hacettepe Üniversitesinde yapılan rektörlük seçimi sonucunda Hacettepe Üniversitesi tarafından diğer adaylarla birlikte Prof. Dr. A. Murat TUNCER’in de özgeçmişinin Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderildiği. Yükseköğretim Kurulu Hukuk Müşavirliğinin rektör atamalarına ilişkin herhangi bir mütalaa hazırlamadığı belirtilmektedir” yanıtı geldi.

“Çifte standart”

Konu ile ilgili olarak konuşan İnce, ” Vermiş olduğum önergemin yanıtının aylar sonra verebilen YÖK ve bakanlık umarım soruşturmayı yıllardır sürdürmezler. Ortaya çıkan yeni belgeler ve mevzuat nettir. Hacettepe Üniversitesi Rektörünün görevine bir an önce son verilmesi gerekir. Daha önce emsal teşkil eden İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü’nde tam zamanlı öğretim üyesi olamasına rağmen, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre, 14 Haziran 2006 tarihinden Üniversiteler arası kurulu tarafından seçilen Prof. Dr.Celal Şengör şirket yönetim kurulu üyesi olmasından dolayı YÖK üyeliği engellenmişti. H.Ü  rektörü konusunda daha ne bekliyorsunuz. Şengör’e uygulanan Tuncer’de sürüncemeye bırakılıyor. Şengör’e dur, Tuncer’e devam. Hacettepe Üniversitesi rektör atama işlemi hukuka aykırıdır ve dolayısıyla rektör olarak yapmış olduğu işlemler yok hükmündedir. AKP hükümetinde her zaman gördüğümüz çifte standartlara bir örnek daha” diyerek tepkisini dile getirdi.