Yok Böyle Kıyak Atama !

Yok Böyle Kıyak Atama !

Eşi'de Bern Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğine ‘’Hafize’’ kadrosu ile atandığı

Türkiye’nin Bern Büyükelçiliğine 12 bin dolar maaşla Basın Ataşesi atandı. Yabancı dil bilmeyen Ataşeye aylık 6 bin dolara, tercüman da tutuldu. Eşi de, 8 bin dolar maaşla Din Ataşesi yapıldı. 
 
 
CHP İstanbul milletvekili Oktay Ekşi, Türkiye’nin Bern Büyükelçiliğine Basın Ataşesi olarak atanan Hacı Mehmet Gani hakkında, ilginç iddialarda bulundu ve konuyu TBMM gündemine getirdi. Hukuk mezunu olan Gani, Mayıs 2012’de Bern’e Basın Ataşesi olarak atanmıştı.
 
Oktay Ekşi, aylık 12 bin dolar maaşla göreve getirilen Gani’nin, yabancı dil bilmediği için, ayda 6 bin dolara tercüman tutulduğunu, eşinin ise ayda 8 bin dolar maaşla, Bern Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliğine ‘’Hafize’’ kadrosu ile atandığını savundu. 
 
SADECE ‘’NASILSINIZ?’’ DİYEBİLİYOR…
 
 
Başbakan yardımcısı Bülent Arınç tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM’ye bir önerge de veren Ekşi şu soruları yöneltti:
 
'İsviçre Bern Büyükelçiliği Basın Müşavirliğine 2012 Mayıs ayında Bay Hacı Mehmet Gani’nin atandığı, kendisinin İsviçre’de basın müşavirliği yapabilmesi için gerekli Almanca, Fransızca, İtalyanca dillerinden hiçbirini bilmediği ve bildiğini iddia ettiği İngilizce’nin de “Nasılsınız?” sorusunu yöneltebilecek düzeyde olduğu;
Gani’nin yabancı dil eksiğini telafi için Bern Büyükelçiliğimizin Maliye Bakanlığından kadro istediği ve 6 bin dolar maaşla bir kişinin işe alındığı; 2012 Kurban Bayramı dolayısıyla İsviçre basınına Türkçe bayram tebriki gönderdiği, ancak Türkçe bilmeyen ve Kurban Bayramı’ndan haberdar olmayan İsviçreli gazetecilerin bu mesajın içeriğini ve sebebini anlayamadıkları;
 
Gani’nin bu görevi karşılığında ayda 12 bin ABD Doları maaş aldığı; eşi Özlem Gani’nin sınava tabi tutulmadan, Bern Din Ataşeliğinde 8 bin dolar maaş ve ‘Hafize” unvanıyla görev yaptığı ve kur’an kursu mezuniyeti dışında (İmam Hatip Lisesi; İlahiyat Fakültesi gibi) herhangi bir eğitim kurumu diplomasının bulunmadığı iddia edilmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Gani ve eşinin tayin edildikleri bu görevler için gerekli asgari koşullar nedir? Bu koşulları karşılamışlar mıdır?''
 
AMASYALI ADAY
 
1969 yılında Amasya’da doğan Gani, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Enerji Bakanlığı ile Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığında Hukuk Müşaviri olarak çalıştı. Daha sonra Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne Hukuk Müşaviri oldu, Anadolu Ajansı Denetim Kurulu üyeliğine getirildi. 2012 yılı Mayıs ayında da, Türkiye’nin Bern Büyükelçiliğine Basın Müşaviri olarak atandı. Gani son seçimlerde Amasya’dan AK Parti milletvekli adayı olmuştu.