YOK BÖYLE BİR ADALET

YOK BÖYLE BİR ADALET

Hırsızı, yolsuzluk yapanı,devleti soyanı elini kolunu sallaya sallaya gezerken 68 yaşında felçli insana uygulanan adalet şaşırttı

ADANA'da 68 yaşındaki Sefa Ergezen, 10 yıl önce karıştığı kavga nedeniyle açılan davaya gitmeyince, 'kamuyu meşgul etmek' suçundan 2.5 yıl hapis cezası aldı.

BAKIMEVİNDEN CEZAEVİNE

Polis ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan Ergezen'i kaldığı bakımevinden alıp, cezaevine gönderdi. Felçli olan Ergezen, cezaevinde yeterince bakımı yapılamayınca Hepatit B'ye (sarılık) yakalandı.

KOMŞU KAVGASINDAN NEREYE

Merkez Çukurova İlçesi'nin Toros Mahallesi'nde tek başına yaşayan Sefa Ergezen, sokakta komşusu ile kavga etti. Ergezen ile komşusu birbirlerinden davacı oldu. Ardından da barışınca duruşmalara gitmedi. Ergezen hakkında, adliyeye meşgul ettiği için 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Gıyabında açılan davadan haberi olmayan Ergezen'in cezası Yargıtay'ca onanınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

KISMİ FELÇ GEÇİRDİ

Kısa bir evlilik geçirdiği eşinden boşanıp tek başına yaşayan Sefa Ergezen, 2012 yılında kısmi felç geçirdi. Yüzde 86 özürlü olan ve bakacak kimsesi bulunmayan Ergezen özel bakımevine yerleşti. Polis ekipleri, hakkında yakalama kararı bulunan Sefa Ergezen'i bakımevinden alıp, 2 Şubat 2016'da cezaevine gönderdi. Cezaevi şartlarına yeterli bakım yapılamayan Sefa Ergezen, 22 Şubat'ta rahatsızlanarak TOKİ Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Doktorlar, Sefa Ergezen'e Hepatit B teşhisi koydu.

KARDEŞİM BAKIMA MUHTAÇ

Hastanede Ergezen'e refakat eden ablası Ayşe Ergezen, cezaevi şartlarının felçli olan kardeşine için uygun olmadığını belirterek, "Kardeşim bakıma muhtaç. Tek başına kıyafetini giyip çıkartamıyor, tuvalete bile gidemiyor.

CEZASINI BAKIM EVİNDE ÇEKSİN

Cezaevine girdikten 15 gün sonra bakımsızlıktan sarılık oldu, tuvalete bile tek başına gidemeyen bir insan tekrar hapse girerse ölür. Özürlü maaşı alıyordu, bakım parası vardı onlarla bakımevinde rahat bir şekilde kalabiliyordu. Cezaevine girince bu kaynaklar kesildi. Kardeşim cezaevinden çıkamaz. Devletimizden en azından cezasını bakımevinde çekmesine izin verilsin" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı