YOGACIDAN YANIT GELDİ

YOGACIDAN YANIT GELDİ

Yoga Eğitmeninden İddialara Yanıt

Dolandırıcılık ve cinsel taciz iddiası ile gözaltına alınmasının ardından, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan yoga eğitmeni Akif Manaf, Mecidiyeköy’deki Yoga Academy merkezinde basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yanıtladı.

“10 SENE TACİZE UĞRAMIŞ, 2 AY İÇİNDE FARKINA VARMIŞ"

"Biliyorsunuz ki zor günler yaşıyoruz. Eminim ki hiçbiriniz hakkınızda böyle şeyler çıksın istemezdiniz. Konuşacak çok şey var" sözleriyle açıklamasına başlayan Manaf, 13 senedir Türkiye’de olduğunu, 5 yaşından beri yoga yaptığını söyledi.

DHA'nın haberine göre; açıklamasına Türkiye’de bulunma nedenlerini anlatarak başlayan Manaf, “Amaç, insanlığa paha biçilmez bilgileri vermek. Yoga Academy’nin yurtiçi ve yurtdışı yüze yakın merkezi var ve iftira atan kişiler bir kısmını bitirebildiler, kapattırabildiler. Buna rağmen Türk halkına hizmete devam ediyoruz. Özel hayatımız yok, sadece insanlığa hizmete devam ediyoruz. Akademinin sitesine girerseniz bu bayanların mutlu olduklarına dair yazıları mevcuttur. Orada iftira atanların hepsinin deneyimleri var. 2 ay önce bu kişilerin mutlu resimleri var. Ne oldu 2 ay içinde her şey değişti? 10 sene tacize uğramış farkına varmamış, 2 ay içinde farkına varmış. İfadeleri gördünüz, çelişkiler var. Hikayenin kendisi tacizi imkansız kılıyor. O şekilde taciz yapılamaz' dedi.

'BENİ TEHDİT ETTİLER'

Taciz iddialarında bulunan kişilerin Yoga Academy bünyesinde çalıştığını ifade eden Manaf, “Onları eğittik, kendileri eğitimci oldu. Yüzlerce insan onlardan eğitim aldı. Onlar bu teknikleri benden alıp başkalarına öğrettiler. Ben onlara hipnoz edip taciz ettiysem, o zaman onlar da başkalarına yaptılar. Yasalara aykırı davranmaktadırlar. Vergi ödemeyip, fiş kesmiyorlar, benim izinli ürünlerimi kaçak üretiyorlar ve bunun gibi usulsüzlükler ortaya çıkmaya başladı. Uyardık onları. Her uyarımda beni tehdit ettiler, 'Bizim işimize karışma, herkese bizi taciz ettiğini söyleriz’ dediler' şeklinde açıklamalarda bulundu.

"BEN SÜREKLİ TACİZE UĞRADIM"

Söz konusu taciz iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Manaf, “Ortada bir suç yok. Suçlama karalama amaçlı. Bütün ifadeler tasarlanmış. Birini etkili bir şekilde kararlamak için ne diyeceksin? Taciz, cinsellik diyeceksin. Onlar bu konuda çok istekliydi ve bana bu konuda yaklaşıyordu. Benimle evlenmek istedi, ben evlenmek istemiyordum. Bu onu kızdırdı. Cinsel isteklerini dayatıyordu, hayır diyordum, kızıyordu. O hikayelerin hiçbiri doğru değil. Eğer taciz söz konusuysa ben sürekli tacize uğradım" dedi ve salondaki öğrencilerin alkış yağmuruna tutuldu. “Kimse bana sormadan etmeden sarılıp öpüyor, mıncıklıyordu" diyen Akif Manaf, “ Taciz diye bir şey olmadı. ‘Evrenin seçilmiş elçisiyim’ falan demedim. Uzman olduğum için üstad ünvanım var. Hipnoz yapımı diye de bir şey yok. Bu, onların uydurduğu bir şey" dedi. Yoga Academy’de 1,5 senendir yoga yaptığını belirten Seda isimli öğrenci ise bu merkezde, dostluk ve paylaşım içerisinde hareket edildiğini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı