Yine polis, yine saldırgana kollama!

Yine polis, yine saldırgana kollama!

HDK Ankara bileşenlerinin Rojava’da yaşanan katliama sessiz kalmamak amacıyla her cumartesi Güvenpark’ta gerçekleştirdiği oturma eylemine faşist saldırı gerçekleşti. Eylemin devam ettiği sırada grubun önünden geçen iki kişi HDK’lilere sözlü sataşmada bulundu. HDK’lilerin uzaklaştırmak istediği şahıslardan biri “Ben askerim” diye bağırarak meydanın ortasında bulunan trafik polislerinin yanına gitti.

Birkaç dakika sonra, oturma eyleminin sona erdiği sırada aynı iki kişi yeniden Güvenpark’a geldi. “Ben askerim” diye bağıran faşist, bıçak çekerek HDK’lilere saldırdı. Saldırgan, İsmail Çelebi adlı bir HDK üyesini göğsünden bıçakladı.

Polis saldırganları korudu, havaya ateş açtı

Faşistler sözlü sataşırken ve bıçakla saldırırken kıllarını kıpırdatmayan onlarca svil polis, HDK’lilerin ve Güvenpark Kadın Forumu için bekleyen kadınların saldırganlara müdahale etmesi üzerine havaya ateş açtı. Arbede bir süre devam ettikten sonra saldırganlar polis tarafından kalabalığın içinden alındı.

Yaralanan HDK üyesi İsmail Çelebi hastaneye götürüldü. Saldırganlar ise Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde gözaltında.

Forum gündemi değişti

Güvenpark Dayanışması da her cumartesi olduğu gibi bu cumartesi de 19.00′da başlayacak olan Kadın Forumu’nu genel foruma dönüştürdü ve forumun konusunu “AKP faşizmi ve katliamları” olarak belirledi.