YİNE MADEN YİNE GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

YİNE MADEN YİNE GÖÇÜK: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Zeminden 40 metre derinlikte işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

BURSA'nın Harmancık İlçesi'nde bulunan Hayri Öğelman Krom Maden Ocağı'nda meydana gelen göçükte işçilerden Mustafa Evren yaşamını yitirdi, Ramazan Alçı ise ağır yaralı olarak kurtarıldı.

40 METRE DERİNLİKTE ÇALIŞIYORLARMIŞ

Olay, bu akşam saat 18.30 sıralarında Harmancık'ın Yolçatı Mevkii'nde 30 işçinin çalıştığı Hayri Öğelman Krom Maden Ocağı'nda meydana geldi. Zeminden 40 metre derinlikte işçilerin çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

BİR İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Çok sayıda ambulansın olay yerine gönderildiği göçükte, işçilerden 45 yaşındaki Mustafa Evren yaşamını yitirirken, Ramazan Alçı ise yaralı olarak kurtarıldı. Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Balı Köyü'nde oturan ve emekli olduktan sonra tekrar çalışma ihtiyacı duyan Mustafa Evren'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Alçı'nın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

TAŞERON ŞİRKET İŞÇİSİYMİŞ

Bu arada, Hayri Öğelman Krom Madeni'ndeki krom çıkarma çalışmalarını son bir aydır taşeron bir şirketin gerçekleştirdiği öne sürüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı