YİNE ESKİ PERİNÇEK OLDU

YİNE ESKİ PERİNÇEK OLDU

Yeni Akit Gazetesine yaptığı açıklamalar sosyal medyada günlerce tartışılmış, çok tepki çekmişti; dün gece çok daha fazla tartışılacak açıklamalar yaptı.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk oldu. Ve çok tartışılacak açıklamalar yaptı... Kendi camiası dahil olmak üzere bir çok kesimden günlerdir tepki çeken açıklamalarına yenisi ekleyen Perinçek şaşırtmaya devam ediyor. 

Yeni Akit gazetesine söyledikleri günlerdir tartışılan Perinçek neden demeç verdiği konusunda da şu açıklamayı yaptı: "Benim için Akit gazetesinin okuyucusuyla CNN Türk'ün izleyicisi, Hürriyet'in okuru arasında bir fark yok. Hepsi benim ülkemin vatandaşları. Benim ilkem, kim fikirlerimi dinlemek istiyorsa konuşurum. Benim önyargım yok."

Açılım konusunda ise,“PKK silahları bıraksın, herkes dağdan insin, PKK örgütünü dağıtsın bir genel af çıkaralım” değerlendirmesinde bulundu.

Cüneyt Özdemir'in "Bu 'Genel Af'a Abdullah Öcalan da dahil olsun mu?” sorusu üzerine ise Doğu Perinçek bu cevabı verdi: "Şimdi efendim bakın. Genel af ne demek? Kanunları insanların hepsine uygulamak zorundasınız. Şöyle bir kanun olmaz; "Herkes eşittir ama Cüneyt Özdemir eşit değildir. Böyle bir kanun olmaz"

Kaynak:Haber Kaynağı